Giriş
(5)

bornova askerlik şubesi nerede?

kasketli deli
karşyaka'dan nasıl gidebilirim, bilen var mı? tecil için gidecem.adres osmangazi caddesi no: 31 diye geçiyor.
karşyaka'dan nasıl gidebilirim, bilen var mı? tecil için gidecem.
adres osmangazi caddesi no: 31 diye geçiyor.
0
kasketli deli
(26.09.12)
karşıyaka'dan gideceksen kemer'dekine git. Banliyö trenine bin, kemer durağında in. Zaten hemen orda askerlik şubesi. İlla bornova mı olması lazım yoksa?
0
himmet dayi
(26.09.12)
bornova şart değil, karşıyaka'dan gitmesi hangisi kolaysa ona gitmek amacım. bir de hastaneye filan gitmem gerekecek herhalde; yoklama alınmadı daha önce. kemer'i çok iyi bilmiyorum ordan nereye gönderirler muayene için?
0
🌸kasketli deli
(26.09.12)
ben gittiğimde doktor gelmişti oraya ama gönderirlerse tepecik hastanesine çok yakın bir yer. kemer dediğimiz yer zaten bu yeşildere yoluna çıkarken sol altta itfaiye kalıyor ya hemen orası. itfaiye'nin heme yanı askerlik şubesi zaten.

edit: afedersin kerhanenin orası işte.
0
himmet dayi
(26.09.12)
ben bir gün içinde abuk subuk insanlarla karşılaşmadan halletmek istiyorum. yarın gidecem yoğunluk var mıdır kaç gibi gideyim? (askeriyeyle hiç işi olmamış insan sorusu)
0
🌸kasketli deli
(26.09.12)
abuk sabuk insanlarla her yerde karşılaşırsın. şans meselesi. bu aralar aralık celbi için başvurular oluyor. kalabalık olabilir. sabah 8'de orda olun erkenden halledin. yok o saatte uyanmam ben derseniz bile öğleden sonraya bırakmayın.

şimdi o kadar kalabalık olmaz belki ama ben gittiğimde abartısız 1500 kişi falan vardı orda.
0
himmet dayi
(26.09.12)
(12)

ortak arkadaş aracılığı ile tanışma

bonjurkes
Efenim selamlar,Nadir kullandığım gönül işleri bölümünde tekrar karşınızdayım.Dünkü kalabalık bir buluşmada, tanıdığım bir insanın (Bağyan) yanındaki arkadaşıyla tanıştım, direk kendisiyle lafladım vs. konuştuk ettik, bi ara benim yanıma elemanın teki dikildi, baktı falan, ben de acaba erkek arkadaş
Efenim selamlar,

Nadir kullandığım gönül işleri bölümünde tekrar karşınızdayım.

Dünkü kalabalık bir buluşmada, tanıdığım bir insanın (Bağyan) yanındaki arkadaşıyla tanıştım, direk kendisiyle lafladım vs. konuştuk ettik, bi ara benim yanıma elemanın teki dikildi, baktı falan, ben de acaba erkek arkadaşı mı diyerekten emin olamadım, sıvıştım aradan, sonradan baktığımda 2 bağyanı tekrar bir arada görünce, muhabbet için yanlarına sokuldum tekrardan.

Şimcik durum şu, arkadaşın arkadaşıyla tivıttır üzerinden konuşuyorum, muhabbete devam edip, işi görüşmeye getirip olacaklara bakabilirim (bir şey olursa tabi) , ya da direk ortak arkadaşa, ya işte "erkek arkadaşı" var mı bu arkadaşının konuşuyorum ama sıkıntı olmasın gibi bir bahaneyle sorsam mı? Kıza direk erkek arkadaşın var mı sıkıntı çıkmasın diye sormak aşırı öküzlük olur zira
0
bonjurkes
(26.09.12)
çok erken bence 1-2 gün yaz bari yavşadığını bunlarsız anlat da 1-2 gün sora zaten hafta sonu ayarlarsın bişiler ona göre benim görüşüm :)
0
memnun1
(26.09.12)
ortak arkadaşla yakınsanız önce ona sor, erkek arkadaşı olmadığından emin olduktan sonra görüşmeye getir konuyu. hem sen hem de hatun yanlış bir anlama sonucu zor duruma düşmezsiniz böylelikle.
0
devilred
(26.09.12)
Önce erkek arkadaşı olup olmadığını öğren. Arkadaşına sorabilirsin. Böylece arkadaşı sana hem cevabı verir hem de bu sorunu direkt olarak kendisine yetiştirir. Bu şekilde bağyan arkadaş senin hakkında düşünmeye başlar. Bu sayede sürpriz bir açılmayla karşıkarşıya kalıp direkt reddetmez. Hakkında düşünür ve oluru varsa o da sana ilgi gösterir. Gerisini getirirsin.
0
himmet dayi
(26.09.12)
ortak arkadaşlar merhabam var aramız iyi ama ortak arkadaşla da "internet" üzerinden tanıştım. yani sürekli görüştüğümüz biri değil, 3-4 ayda bir görüşüyoruz yani. BFF durumları olsa direk sorardım aslında, ortak arkadaşın da çenesi aşırı düşük, o anlamda çok rahat yetiştirir de ters tepki de görmek istemiyorum
0
🌸bonjurkes
(26.09.12)
@bonjurkes hacı aynen himmet dayı çok haklı ortak arkadaş hemen yetiştirsin bırak sen ozaman senin üzerine tek şey daha düşüyor görüşmeleri arttırmak şimdilik ortak arkadaşlı.
0
memnun1
(26.09.12)
aslında arkadaşlar araya başkasını sokmamak konusunda haklı. ama şöyle bir durum var. sen muhabbeti devam ettirirsin. karşıdaki niyeti anlamaz. olursun friendzone. sen sadece erkek arkadaşı var mı diye soracaksın. çok hoşlandım, aşık oldum demeyeceksin. bu sayede bağyan arkadaş da kendisiyle ilgilenildiğini bilecek ama aşık olup olmadığını bilmediği için naza da çekemeyecek. dediğim gibi bu olay sadece ona senin hakkında düşünme dürtüsünü verecek. sana alıcı gözle bakacak. olur mu acabağ diye düşünecek.
0
himmet dayi
(26.09.12)
o zaman ortak arkadaşa, erkek arkadaşı var mı diye sorup , karşı tarafa birşey çaktırmadan, görüşmeye vs. ye ikna etmek şu an için en mantıklısı?
0
🌸bonjurkes
(26.09.12)
himmet dayı daha iyi bilir ama bence hemen görüşelim dersen kendini geri çekecek arkadaşlarla cıkacaz oraya söz buraya söz 1-2 bence face twit konuş.
0
memnun1
(26.09.12)
evet, ama sorarken de dikkatli ol, sana cevap vermeden önce niye, hoşlandın mı, gibi bir milyon tane soru soracaktır. sen de "yani, bilmiyorum tatlı kız" falan dersin. "evet çok hoşlandım" deme sakın.

edit: memnun1 haklı, dışarı çıkma konusunda çok diretme. acele de etme. samimiyeti artırmaya bak önce. numarasını falan al mesaj at. çok da ağırdan alma kızı kapmasınlar.
0
himmet dayi
(26.09.12)
eksiman'a katılmıyorum.Sen ortak arkadaşa sor napıyo ne ediyo falan cinsinden.
0
memnun1
(26.09.12)
eksiman'ın haklılık payı var. o da bir yöntem. benimki işe yarar ya da yaramaz. aynısı eksiman için de geçerli. benim fikrimi okudun zaten, sen bilirsin. iki yöntemle de sıçıp batırmazsın onu söyleyeyim.
0
himmet dayi
(26.09.12)
not düşeyim, ortak arkadaşına facebooktan mesaj atıp sordum, cevap vermedi. Kıza da gel birşeyler içelim dediğimde bakarız, düşüneyim tarzı havada boktan bir cevap verdi
0
🌸bonjurkes
(28.09.12)
(8)

AFT denen iblis...!

poseidon1
Ya allah düşmanıma vermesin arkadaş nasıl iğrenç pislik berbat bir şeydir bu böyle mercimek kadar bir yara nasıl böyle büyük bir etki yaratır ağzına sıçıyor adamın resmen. Yemek yemek işkence, konuşmak işkence, içmek ızdırap, ağızla yapılan herşey ayrı bir kabusa dönüşüyor. çıktığı 1 hafta -10 gün b
Ya allah düşmanıma vermesin arkadaş nasıl iğrenç pislik berbat bir şeydir bu böyle mercimek kadar bir yara nasıl böyle büyük bir etki yaratır ağzına sıçıyor adamın resmen. Yemek yemek işkence, konuşmak işkence, içmek ızdırap, ağızla yapılan herşey ayrı bir kabusa dönüşüyor. çıktığı 1 hafta -10 gün boyunca yaşam kalitesini yerle bir eden bir illet bu yahu.

Yıl olmuş 2012 neden bulamazlar bu zıkkımın devasını? Mars'a robot gönderiliyor yahu neden bunun çaresi yok?

1 tanesi hayatı zindan etmeye yetebiliyorken şahsım olarak 3 üne ev sahipliği yapıyorum, ki allah belalarını versin ayrı ayrı, 8-10 taneye birden sahip olanlar da varmış ki onlara rabbim peygamber sabrı versin valla.

Not: İlaç kullanıyorum bir boka yaramıyor sadece 1-2 saat acısını dindiriyor, karbonatlı su, tuzlu su vs. banamısın demiyor.
0
poseidon1
(26.09.12)
geçmiş olsun. www.hekimim.com

karadut şurubunu deneyin bir de.
0
oinone pe
(26.09.12)
Yemek yerken falan kenakort kullanın. o bölgede kaygan bir zemin oluşturuyor, rahat yemek yiyebiliyorsunuz.

Aft'ın en büyük neden sinir stres. Biraz uzak durmaya çalışın stresten.
0
himmet dayi
(26.09.12)
en kısa sürede kabullenmeye bak. diğer türlü hiç geçmiyor o lanet şeyler. şu an bende de var bir tane ve o kadar kabullendim ki varlığını, yokmuş gibi davranıyorum. ilaç, krem, merhem, şurup vs hepsi yalan, inan bana. yıllardır denemediğim şey kalmadı ve o sinsi düşman en ufak bir zayıflığımda kendini ortaya atmak için hep pusuda.

bir de ek not: on bir yaş civarında ağzımın her milimetresinin bunlarla dolduğunu hatırlıyorum. o acıyı ne sen sor ne ben anlatayım...
0
devilred
(26.09.12)
ilaçların, tuzlu suyun hiçbiri fayda etmez. aksine yarayı daha çok deler ve iyileşme sürecini geciktirir. hiçbir şey yapmadan bekle yoksa süreç uzar.

ayrıca vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor genellikle.
0
ben ananin oldugu tarafa gidiyorum
(26.09.12)
Kurukahve basın diye duymuştum. Lakin yazarken o kadar bilimsellikten uzak hissettim ki kendimi..
0
jadle
(26.09.12)
Bu zıkkımın devası bulunmuyor çünkü ilaç şirketleri bundan para kazanıyor ve aft çok önemsiz bir şey. Vitamin alın, stres yapmayın geçer.
0
alicia_dominica
(26.09.12)
tantum verdeyle gargara yapıp b vitamini takviyesini dene.
0
keller
(26.09.12)
herkes bir şeyler söylemiş de, asıl söylenmesi gerekeni söylememişler. bu kadar sık ve fazla sayıda aft çıkarmanızın iki sebebi olabilir:

1- bağışıklığınız sürekli olarak düşük, vücudunuz dirençsiz. eğer durum buysa sürekli c vitamini içeren meyveler/sebzeler (portakal, acı biber vb.) tüketmeniz gerekli. eğer bunu zaten yapıyorsanız takviye olarak c vitamini hapları kullanabilirsiniz.

2- behçet hastalığı mevcut olabilir, cinsel organda da çıkmıyorsa büyük ihtimalle değildir ama yine de doktora danışmakta fayda var.
0
boo ya moon
(27.09.12)
(6)

Sabah kırılmasından korktuğum bardağı az önce kırdım?

and justice erol
Sabah raftan bardağı alırken bir an "kırarsam" diye korkuya kapılmıştım. az önce su doldurmak için elimden düşürüp kırdım. bu bardağı birkaç senedir kullanıyordum, ve ilk kez bu sabah kırılmasından korktum, ve az önce de kırdım. tesadüf mü yoksa yedi harfliler* olabilir mi? sabahki bardağı kırarım k
Sabah raftan bardağı alırken bir an "kırarsam" diye korkuya kapılmıştım. az önce su doldurmak için elimden düşürüp kırdım. bu bardağı birkaç senedir kullanıyordum, ve ilk kez bu sabah kırılmasından korktum, ve az önce de kırdım. tesadüf mü yoksa yedi harfliler* olabilir mi? sabahki bardağı kırarım korkusu bir anlıktı. unutmuştum gitmiştim. kırınca hatırladım.

* kuantum, placebo vs..
0
and justice erol
(26.09.12)
kendini şartlamışsın bilinç altında.

sabah eyvah ya kırarsam diye düşünmeseydin bardak kırılmayacaktı. tecrübeyle sabittir.
0
feodal moruk
(26.09.12)
daha ilgincini söyleyeyim. ya sabah kırılırsa diye korkmasaydın, yine de kırar mıydın?

ayrıca kırmızı mı mavi mi?
0
himmet dayi
(26.09.12)
bookstore'larin kisisel gelisim raflarini susleyen secret, cekim yasasi, istemenin gucu vb..kitaplar ozunde bu durumu aciklamaya calisiyor. bir seyi bilinc altina isleyecek kadar dusunur ve icsellestirirsen o olur.
0
mayeskuel
(26.09.12)
iki ihtimal vardı. bardağı kırmak ya da kırmamak.
sen kırdın. yüzde 50 ihtimal gerçekleşti.
0
benaslindayohum
(26.09.12)
bu şartlandırma olayı olsaydı şimdiye kadar bindiğim bütün uçaklar düşmüştü =D
0
omonia
(26.09.12)
thalamus
(26.09.12)
(3)

Radyodan Kayıt Yapmak

zirvelerin ozgurlugu
Merhabalar,Vlc player'dan radyo dinliyorum, çalan parçaları bir dosyaya kaydetmek imkanı var mı ? Veya hangi programı Vlc ile bağlantılandırıp o an çalan parçayı kayıt edebilirim.Teşekkür ederim.
Merhabalar,

Vlc player'dan radyo dinliyorum, çalan parçaları bir dosyaya kaydetmek imkanı var mı ? Veya hangi programı Vlc ile bağlantılandırıp o an çalan parçayı kayıt edebilirim.

Teşekkür ederim.
0
zirvelerin ozgurlugu
(26.09.12)
radyodan kayıt yapmak istiyorsan rdk programını tek geçerim.oldukça işimi yaradı bugüne kadar.
0
willzyx
(26.09.12)
Windows'un kendi ses kaydedicisi var. Kaydetmek için saatin yanındaki ses simgesine sağ tıklayın ve Kayıt Aygıtları'na girin. Burada Stereo karışımı var. Çift tıklayın ve ses düzeyinden ayarı %100'e getirin. VLC'de çalan şarkıyı kaydedebilirsiniz.

edit: Kayıt aygıtlarından Stereo Karıştırıcı'yı varsayılan yapmayı unutmayın.
0
himmet dayi
(26.09.12)
Screamer Radio
www.tamindir.com
0
FT5
(26.09.12)
(2)

.gec uzantılı dosya nedir?

hepas
aotacad dosyalarını açıp kapatınca gecicidosya.gec diye bir dosya peydah oluyor. googlelamayı denedim ama .gec uzantılı dosyayla ilgili bir şey bulamadım. neden olur bu acaba?
aotacad dosyalarını açıp kapatınca gecicidosya.gec diye bir dosya peydah oluyor. googlelamayı denedim ama .gec uzantılı dosyayla ilgili bir şey bulamadım. neden olur bu acaba?
0
hepas
(26.09.12)
muhtemelen geçici autocad dosyasıdır. dosyayı açtığınızda direk olarak dosya üzerinden düzenleme yapmıyorsunuz. geçici dosyadan yapıp kaydettiğinizde bu geçici dosya asıl dosya ile yer değiştiriyor. böylece beklenmedik kapanmalarda asıl dosya zarar görmüyor. tahminimce o dosyadır bu .gec
0
himmet dayi
(26.09.12)
anladığım kadarıyla .bak dosyasına benziyor. hatta birebir aynısı.
0
japon askeri
(26.09.12)
(4)

Kamil Koç

gelecekten kopup gelmis ucak kaciricisi
pek sevgili suserler, iş gereği İzmir'e yerleşmekteyim. Bugün yola çıkacağım ama eşya da haliyle çok fazla. 1 tane büyük 2 tane de orta halli bavul var. Bir de elim ayağım olacağı için bilgisayar kasası ile monitör var. Neyse sorum şu ki, bu kadar eşya taşımaya bir sıkıntı çıkarır mı Kamil Koç vey
pek sevgili suserler, iş gereği İzmir'e yerleşmekteyim. Bugün yola çıkacağım ama eşya da haliyle çok fazla. 1 tane büyük 2 tane de orta halli bavul var. Bir de elim ayağım olacağı için bilgisayar kasası ile monitör var. Neyse sorum şu ki, bu kadar eşya taşımaya bir sıkıntı çıkarır mı Kamil Koç veya bilgisayar kasasını yanımıza almaya izin verirler mi ? Eşyaları bölerek veririz diye iki kişi gidiyoruz ama gene de şu an kafadaki en büyük soru işareti bu.
0
gelecekten kopup gelmis ucak kaciricisi
(26.09.12)
kamil koç sıkıntı çıkarmaz
0
female demon
(26.09.12)
O kadar çok yükünüz yok bence. Motorsiklet götüren var yahu. Kamil'le değil tabi.
0
himmet dayi
(26.09.12)
izmire nereden gideceğinize göre hiç sıkıntı yaşamayabilir az sıkıntı yaşayabilirsiniz. zira kamil koç un bütün otobüsleri kamil koç a ait değil, bir kısmı adam kendi otobüsüyle kamil koç altında çalışıyor. bu dayılar kıldırlar ama kamil in kendi otobüslerine denk gelirseniz hiç bir sıkıntı yaşamazsınız
0
kumdan kale
(26.09.12)
antalya'dan gidiyorum izmir'e. bagajlardan yana pek korkum yok ama kafamı kurcalayan şey bilgisayar olayı. monitör gene bagaja verilebilir ama kasayı yanımıza almaya izin verecekler mi bakalım.
0
🌸gelecekten kopup gelmis ucak kaciricisi
(26.09.12)
(4)

iyilik-kötülük

patir
ne düşündüğünüzü merak ettiğimden soruyorum;dünya genelinde ve genel olarak buyuk çoğunluğun hayatını etkileyecek ölçekte olanları düşününce ( savaşlar, politik olaylar, birbirine düşman insanlar, açlık, cahillik vs) düşündüğümüzde;1)kötülük belli küçük grupların elinde şekilleniyor ve onların çıkar
ne düşündüğünüzü merak ettiğimden soruyorum;

dünya genelinde ve genel olarak buyuk çoğunluğun hayatını etkileyecek ölçekte olanları düşününce ( savaşlar, politik olaylar, birbirine düşman insanlar, açlık, cahillik vs) düşündüğümüzde;

1)kötülük belli küçük grupların elinde şekilleniyor ve onların çıkarları için onlar tarafından mı oluşturuluyor. bu grup ya da kişiler ecelleriyle vs. birden ölseler, ertesi gün daha güzel bir dünya mı olurdu?

2)kötülük ve olumsuzluklar hepimizin toplamından ortaya çıkan sonuç mu? yani tüm dünyada ki açlıktan, savaştan falan herkes ( açlık çekenler ve savaşanlar da dahil) sorumlu ve ilk seçenekte ki gibi bir ölüm olayı olsa bile, aslında hiçbirşey değişmez ve ertesi gün aynı şeyleri yapan yeni grup ve insanları biz oraya kendimiz koyarız mı?

özetlersek: ezilenler ve ezenler mi var; yoksa ezmek ve ezilmeyi biz kendimiz mi oluşturuyoruz?
0
patir
(26.09.12)
id
ego süper ego
0
female demon
(26.09.12)
bana göre her ikisi de var. insanların büyük bir çoğunluğu kötü ve bencil (kendimi bundan ayırmıyorum, belki ben de öyleyim). Örnek olarak komünizmin çöküşü. Toplumsal dayanışma diye bir şey yok. Herkes kendi için çalışmayı, toplum için çalışmaya tercih ediyor. Tabi komünizmin uygulanışı da belki doğru olmadı ama kuramsal komğnizmi insanlar yadırgıyor. "Nasıl yani ben çalışacağım onlar mı yiyecek" gibi bir algı var. Bencillik kaynaklı bu. Kötülük de buna bağlı olarak geliyor. İnsanlar "Ben" lerine bir şey olmasın diye kötülük yapabiliyorlar.

Diğer yandan dünyada toplumları etkilemiş olaylar da belli bir kötü grup tarafından yönetiliyor. bkz: zeitgeist (gerçekten bakınız, çok iyi bir belgesel.) Ancak bu grubu yok ettik diyelim, yerlerine muhakkak bizlerden birileri geçecek. Çünkü tüm dünyayı yönetme dürtüsü insanlarda maalesef var.

Saçma gelebilir tabi ama benim eyyorlamam bu kadar.
0
himmet dayi
(26.09.12)
@himmet (not:zeitgeist i izledim) toplamda eğer insanların bencilliğinden kaynaklanıyorsa bu durum, o zaman boş yere dünyanın barış içinde ya da problemsiz , insanların mutlu olacağı gibi bir beklentiye girmeyelim hiç. hiç olmadı ve hiç olmayacak. çünkü insanlığın kendisi iyi değil aslında.

yönetenler kötü olduğu için yönetiyorlar ama biz de kötü olduğumuz için yönetiliyoruz belkide.


benim fikrim 2. şıkkımdan yana açıkcası. herkes herşeyin parçası ve toplamda biz buyuz. mutlu olmadığımız yada kötü dediğimiz dünya biziz.
0
🌸patir
(26.09.12)
@patir evet katılıyorum, hiçbir zaman barış içinde ve problemsiz bir dünyada yaşamayacağız. benim böyle bir beklentim yok. olan var mı ona şaşırırım. evet, kötüyüz. hepimiz kötüyüz. yaptığımız her şeyde, ister istemez kötüyüz. çünkü birey önce kendini düşünür. "bana faydası olan iyidir, olmayanla işim olmaz" mantık bu.
0
himmet dayi
(26.09.12)
(2)

NOKIA C3-00 Whatsapp bağlantı sorunu

dedebayt
Aslında tam olarak bağlantı sorunu değil, nokia c3-00 model telefona whatsapp yükledim. fakat internet paketim yok, çok sık da kullanmam zaten whatsapp'ı. İnternet olmayan bir yerde olduğum zaman otomatik olarak internete bağlanıyor, birisi whatsapp'tan bir şeyler yazdığı zaman otomatik bağlanıyor.
Aslında tam olarak bağlantı sorunu değil, nokia c3-00 model telefona whatsapp yükledim. fakat internet paketim yok, çok sık da kullanmam zaten whatsapp'ı.

İnternet olmayan bir yerde olduğum zaman otomatik olarak internete bağlanıyor, birisi whatsapp'tan bir şeyler yazdığı zaman otomatik bağlanıyor.

Yok mu bunu kapatmanın bir yolu. Whatsapp'ı silmekten başka.

Yani whatsapp telefonumda dursun, ben istediğim zaman kullanayım. Bu kadar basit bişeyi yapamadım valla.
0
dedebayt
(26.09.12)
internet ayarlarını bozarsan istese de internete bağlanamaz. ama bozmazsan kaldırmak dışında bir çözüm yok. msn gibi bir sistem değil whatsapp
0
himmet dayi
(26.09.12)
smartphone yoksa yüklemeyin kardeşim.

vay anasını...
0
🌸dedebayt
(26.09.12)
(4)

Neden klasik müzik ?

çakmahesab
İnsan psikolojisi üzerinde, stresten uzaklaşmak, öğrenme kapasitesini geliştirmek vb. nedenlerden dolayı klasik müzik hep tavsiye edilmiştir.Ama bu ispatlanmış bir gerçek midir ? Yani mesela neden rock/arabesk/pop vs. değil de klasik müzik ?
İnsan psikolojisi üzerinde, stresten uzaklaşmak, öğrenme kapasitesini geliştirmek vb. nedenlerden dolayı klasik müzik hep tavsiye edilmiştir.

Ama bu ispatlanmış bir gerçek midir ? Yani mesela neden rock/arabesk/pop vs. değil de klasik müzik ?
0
çakmahesab
(26.09.12)
ispatlanmış mıdır bilmiyorum tabi ama her tür müziğin beyinde farklı yerleri uyardığını söyleyebiliriz. klasik müzik de tınıları gereği insanı sakinleştiren, rahatlatan bir müzik bana göre. rock müzik, hareketli, enerjik olduğum zaman dinlemeyi sevdiğim bir tarz. eskiden heavy metal ağırlıklı dinlerdim, ama şimdi beyin mi kaldırmıyor, yoksa beynim yorulduğundan mıdır bilmiyorum daha çok alternatif müzik dinliyorum. Coldplay, travis vb.

neden klasik müzik tavsiye ediliyor? bu kısmı sallıyorum, örneğin C vitaminine ihtiyacımız var; turunçgiller falan yememiz gerekiyor. çünkü ihtiyacımızı bunlar karşılıyor. Müzik de ruhun gıdası olduğundan her tarzın beyine farklı etkisi var. Klasik müziğin de o yönde.
0
himmet dayi
(26.09.12)
muzik ses dalgalarıdır, frekanstır.
ve bu ses dalgaları ve frekanslar beynimizde çeşitli bölgeleri uyarırlar.
klasik müzik de frekansları ile olumlu yönde uyarmaktadır..

3 cümle ile özeti budur

ispatlanmıştır diye bilmekteyim.
0
dieselsingle2
(26.09.12)
müzik ve matematik birbirine çok yakın. her beste, bir matematiksel düzene sahip. bu düzenler beyni doğru yönde uyararak beynin çalışma kapasitesini arttırıyor. bu bahsettiğim genellikle sadece klasik müzikte var olan bir özellik. özellikle beethoven'ın eserlerinin çocuklarda zekayı ortalamanın üstünde geliştirdiği deneylerle kanıtlanmış durumda.
0
boo ya moon
(27.09.12)
(5)

sürücü kursları

zugas
ehliyet almak için sürücü kurslarına gitmek zorunda mıyım? sonuçta milli eğitim bakanlığının yaptığı bir sınav. devletinde eğitim verme gibi bi sorumluluğu olduğuna göre sanki bana bu kursu devletin vermesi gerekiyormuş gibi geliyor. eğitim vermese de kursa gitmemiş insanlarında sınava başvurabilmes
ehliyet almak için sürücü kurslarına gitmek zorunda mıyım? sonuçta milli eğitim bakanlığının yaptığı bir sınav. devletinde eğitim verme gibi bi sorumluluğu olduğuna göre sanki bana bu kursu devletin vermesi gerekiyormuş gibi geliyor. eğitim vermese de kursa gitmemiş insanlarında sınava başvurabilmesi lazım diye düşünüyorum. aksi halde nerde bu sosyal devlet.

şimdi trafikte diğer insanların can güvenliği o yüzden kursa gitmek falan demeyin. sonuçta gitsem de gitmesem de aynı sorulardan geçeceğim aynı şeyleri biliyor olmam lazım yani o argüman zaten çürük.

şimdi sürücü kursunun istediği para beni dolandırmak isteyen birine verdiğim para gibi geliyo. kendimi kandırılmış dolandırılmış hissediyorum. bu yüzden ehli,yet sınavına girmek için illa ki sürücü kursuna gitmek mi lazım yoksa direk başvuru bir şekilde yapılabiliyor mu?
0
zugas
(26.09.12)
Söylediklerinde haklı olabilirsin ama sürücü kursuna gitme zorunluluğu var.

Sertifikayı alabilmek adına yapabileceğin başka bir şey yok.
0
disfircasiyimben
(26.09.12)
ben haklıysam bu şeylerin değişmesi gerekmez mi
0
🌸zugas
(26.09.12)
yapılamıyor. yoksa bu kadar insan enayi miyiz o kadar parayı sürücü kurslarına kaptıralım.. değil mi? ama bir hareket başlatıp dilekçe falan verip ilgili yerlere, bir ilk olursan seni örnek alıp takip eder bence insanlar. (sosyal bi devlet olmadığımız için tabi ki sürücü kurslarının para kazanmasını engeller bu durum diyerek izin vermezler diye düşünüyorum)
0
merena
(26.09.12)
sürücü kursları özel olmasına rağmen milli eğitim bakanlığı denetimindedir. ygs'ye lise mezunu olmadan giremeyeceğiniz gibi sürücü sınavına da kursa gitmeden giremezsiniz. teme eğitim devletin zorunluluklarından biri olduğu için (sağlık gibi) ücretsiz okuma hakkınız var. ama sürücü kursları bu kapsamda değil. bu yüzden özel kurslardan birine gitmeniz şart.

kursa gitmemiş olduğunzu varsayalım. sınavdaki tüm soruları doğru cevaplasanız da mantık olarak temel sürücü eğitimini almamış olduğunuz için eksiksiniz demektir. sonuçta sınavda sorulan sorular bir örneklemdir ve tüm müfredatı kapsamaz. bu işin mantığı da budur.

sürücü kursu sahibi gibi yazdım sanki ama alakam yok. ben de hiç derse gitmeden sınava girdim. ama eğitim şart.
0
himmet dayi
(26.09.12)
ben kurslara karşı değilim ki madem eğitim gerekli millie ğitimin de yapması gerekir kursa gitmek isteyen de gider bu kadar basit. devlet okulu ile özel okul gibi. ygs ye girmek için lise bitirmek şart ama lise ister özel olsun ister devlet farketmez. saedce senden yeterlilik istiyor. devlet kurs açsın oraya gideyim

kandırılıyormuşum gibi geliyor
0
🌸zugas
(26.09.12)
(3)

pc internetini cep telefonu ile paylaşmak?

dereotu
cepteki interneti pc'ye aktarmak değil. network kablosu takılı pc'deki interneti cep telefonuma aktarabilir miyim?
cepteki interneti pc'ye aktarmak değil. network kablosu takılı pc'deki interneti cep telefonuma aktarabilir miyim?
0
dereotu
(26.09.12)
evet, onu da yapabilirsiniz. usb'den bilgisayara bağladıktan sonra bağlantı seçenekleri arasında "internet pass-through" diye bir seçeneğin de olması lazım. benim telefonumda var bu seçenek.
0
loveinaflipbook
(26.09.12)
Wi-Fi var ise yapabilirsin. Program: Connectify
0
himmet dayi
(26.09.12)
usb ile yapmak içün:

reverse tethering
www.ertemur.com
0
keller
(26.09.12)
(1)

Superonline paketine geçmek istiyorum.

ramsesseum
Herkese Merhaba;Yeni bir eve tasındım. sitede telefon hattı yok.fiber hat çekilmiş. superonline da telefon hattı olmadan internete girilebiliyormuş. bununla birlikte turktelekomdaki taahutumuzu kapattıgımızda, istenen tutarın buyuklugu kadar fatura kesmıyorlarmıs. bu doğru mu ?.ve son sorum ise, ben
Herkese Merhaba;

Yeni bir eve tasındım. sitede telefon hattı yok.fiber hat çekilmiş. superonline da telefon hattı olmadan internete girilebiliyormuş. bununla birlikte turktelekomdaki taahutumuzu kapattıgımızda, istenen tutarın buyuklugu kadar fatura kesmıyorlarmıs. bu doğru mu ?.

ve son sorum ise, ben turkcell vınn ile internete giriyordum. ( 1 yıllık anlasma yapıldı) kapattırmak ıstesem kapatma parası alırlar mı ? superonline bunu da karsılar mı ?

saygılarımla.
0
ramsesseum
(26.09.12)
Superonline'ın kampanyası vardı geçtiğimiz aylarda; "taahhütünüzü iptal edin, masrafları biz karşılayalım" gibi. Hala var mı bilmiyorum. Ama sorduğun soruların cevabı bir telefon uzaklıkta: 0850 222 0 222
0
himmet dayi
(26.09.12)
(32)

Neşet Ertaş Kim?

QwertyKlavye
28 yaşındayım.Türk halk müziği dinlerim.bu adam bildiğim kadarı ile bir türkücü.hayatında bir kere şarkısını dinlemeyen, bir kere yanına gitmeyen ya da bir kere adını bile zikretmeyen kişilerin bu adam bugün neden bunların babası kadar değerli oldu? Aynı şey yarın Münir Özkul ölünce de olacak mı?
28 yaşındayım.
Türk halk müziği dinlerim.
bu adam bildiğim kadarı ile bir türkücü.
hayatında bir kere şarkısını dinlemeyen, bir kere yanına gitmeyen ya da bir kere adını bile zikretmeyen kişilerin bu adam bugün neden bunların babası kadar değerli oldu? Aynı şey yarın Münir Özkul ölünce de olacak mı?
0
QwertyKlavye
(26.09.12)
Aynı şey yarın Münir Özkul ölünce de olacak mı?
-evet
0
sutlu nescafe
(26.09.12)
kör ölür badem gözlü olur işte.
0
sifirin altinda
(26.09.12)
peki, hayatınız boyunca dinlemeyi geçtim adını bile bir kere zikretmediğiniz bu adam öldüğü zaman babanızdan kıymetli duruma getiren şey ne ? ahde vefa mı:)
0
🌸QwertyKlavye
(26.09.12)
katiliyorum. ferdi, muslum'u kro, damarci diye yaftalayan metropol insanlarinin en az onlar kadar damar sarkilar yapan bir adama bu kadar tapmasi samimiyetsizliktir.
0
mayeskuel
(26.09.12)
Barış Mançoyu düşün. Yaşarken cenaze kortejindeki kalabalık kadar seveni ilgi duyanı vs var mıydı? Hayır. Eskiler boşuna dememiş "kör ölür badem gözlü olur" diye.
0
jesterdvine
(26.09.12)
ben de bu kafayi anlamiyorum. sen kimin dinleyip dinlemedigini nereden biliyorsun? bu yargiya nasil variliyor? ben bir sarkiciyi dinliyorsam, bir oyuncuyu begeniyorsam bunu bagira bagira hayatimin her aninda birilerine gostermek, ispat etmek zorunda miyim?
0
fader
(26.09.12)
haklısın.
0
geberix
(26.09.12)
@fader

çok kelime oyunu yapıyorsun.
700 tane entry girilmiş belki daha fazla.
yüzlerce yazar var ortada.
bunlardan kaç tanesi bu adamı dinledi?
"kör ölür badem gözlü olur" olay budur.

sen kimi ya da neyi savunuyorsun?
0
🌸QwertyKlavye
(26.09.12)
@fader, hayattayken bagirarak gostermedigin seyi olurken gosterince samimiyetsiz oluyor ve bu da bizleri rahatsiz etmesinin yaninda yakinlari icin de uzuntu verici oluyor.
0
mayeskuel
(26.09.12)
he tamam siz haklisiniz. simdi tek tek tum entry yazanlara mesaj atiyorum silmeleri icin. sonucta hepsi dinlemis olamaz!!!! pis yalancilar!!!!!
0
fader
(26.09.12)
neşet ertaş gayet değerli bir müzisyendir.sonuçta türkü kültürüyle büyüyenler illa ki rahmetliyi tanır,bilirler.
0
artemiss
(26.09.12)
bu adamı dinlemeyip olumu sonrası sahiplenen kişi sayısı kadar "kor olur badem gozlu olur" diye aynı şeyi 1 tirilyonuncu defa sanki sözü kendi bulmuş gibi ortada dolanan denyo da var.

ne yapalım şimdi ? sizinki ssamimiyet de onlarınki değil mi ? yahu bi sktriniz gidiniz efendim. kimin neyi ne kadar dinledigini sevdiğini nerden biliyorsunuz ?
velev ki hiç dinlememiş olsun , ne değişecek ? sanane ? neşet ertaşın ahde vefa bekçisi misiniz birader ? insanların birilerine saygı , sevgi göstermesi sizi niye bu kadar geriyor..


ulan belki çocukken babası çok dinliyordu ama bilmiyordu kimi dinlediğini , ölümü sonrası o tınıyı yeniden duyunce çocukluğuna döndü ?

belki gençliği onu dinlemekle geçti ? ne yapsaydı facebookta 20 yıl boyunca neşet ertaş mı paylaşacaktı ? broşür mü dağıtacaktı ?


he herkes çok samimiyetsiz ..he kör ölür badem gözlü olur.. 1000 kere daha yazarsak ödül de vereceklermiş ..
0
kennym
(26.09.12)
Duyuruda "lafa karisiyorsun" diye cikis yapani da gorduk, tam oldu.
0
lightblue
(26.09.12)
insanların samimiyetsizliği eleştirilebilir ama bunu yaparken neşet ertaş'ı veya münir özkul'u değersiz göstermeye gerek yok.. bu insanlar sanatını icra etmekten başka ne yapmış? sanatında bu seviyelere çıkıp da mütevazi kalabilen belki son nesilden bahsediyoruz.. o yüzden biraz saygıyı hak ediyorlar bence.. bari ferdi tayfur'la neşet ertaş arasındaki ayrımı bilelim..
0
thalamus
(26.09.12)
Ölmüş birini anmak, hakkında güzel şeyler yazmak için illa onu dinlemek, onunla aynı fikirleri paylaşmak, adını sürekli zikretmek gerekmez bence. Sonuçta bu insan, -sen dinlesen de dinlemesen de- sanat dünyasına eserler sunmuş, bir açıdan insanlığa faydası dokunmuş. Sevmek zorunda değilsin. Ancak yaptığı eserlere saygı duyuyorsan, ardından bir iki kelam etmek de bu saygının getirisidir.

Evet, ben de Neşet Ertaş'ı hiç dinlemedim. Yaptığı eserleri takip etmedim. Ama biliyorum ki bu insan büyük bir adamdı.

Tabi şu samimiyetsizlik olayına bir nebze katılmıyor değilim. Yani tamam, hakkında bir iki bir şey söylemek geliyor olabilir insanın içinden ama sırf yazmış olmak için entry yazanlar da var.
0
himmet dayi
(26.09.12)
ahde vefa, bir devletler hukuku terimi olup, devletin yaptığı uluslararası sözleşmelerle bağlı olduğunu ifade eder. sizin dediğiniz vefadır. *flies away*
0
evergreen
(26.09.12)
bende, bu tür insanlığa mal olmuş kişilerin vefatının ardından üzüntülerini belirten insanları eleştiren insanların varlığından rahatsızım.. arkadaş tamam belki ömrü onu dinlemekle geçmedi, belki sadece kulak aşinasıydı, belki ilk kez behzat ç de duydu.. bu üzüntüsünü belirtmeyeceği anlamına mı geliyor.. peki ne yapılsın.. yok mu sayılsın... hiç bir şey yazılmasın mı.. kimin onu yıllardır dinleyip vefa gösterdiğinin bir ölçüsü var mı ? yani şöyle bir şey mi "ben x kişisini 20 senedir dinliyorum bir tek ben üzülücem, arada bir dinleyenler üzülmesin" bunu ne şekilde ölçebiliyorsunuz ki ?
0
giga1905
(26.09.12)
merhaba. ben muzik ogretmeniyim. neset ertas ile ilgili ozel bir anma dersi yapacagiz. kendisinin eserlerini az cok bilirim.

lisedeki ogrencimle yarismaya neset ertas turkusu ile girmistik.

bu insan hicbir sey yapmamis olsaydi bile, sirf beyefendiligi ile bile ornek olmus bir insandir, guzel bir insandir.
dolayisiyla kendisinin isminin gectigi bir duyuruda bile insanlarin kirici konusmasini istemez, kizmaz ama uzulurdu muhtemelen.

en azindan bu anlamda saygili olup birbirinizi kirmamanizi dilerim kendi adima.

not:
muhtemelen herkes hayatinda "neredesin sen" i oyle ya da boyle dinlemis ve sevmistir : )
0
la traviata
(26.09.12)
kör ölür badem gözlü olur yalnış. kendisinin değeri bir çok insan tarafından zaten biliniyordu. yaşayan insan hazinesi seçilmişti. itüde oy birliği ile fahri doktora almıştı. kendi adıma ölümüne üzülme nedenim türkülerini bir daha dinleyemeyecek oluşum değil, doğru dürüst bir insan olduğu içindir.
0
geven kafa
(26.09.12)
insanları hafife alıyorsunuz. pek çok insan katı tanımlara sahip değil. istanbul'da olsam ve yeterince param olsa, caz festivalinden çıkmayan tiplerden olurdum. ama örneğin son zamanlarda para verip cd'sini aldığım tek albüm fairuz derinbulut'un arabesk'i.
her gün oturup dinlemesem de arabesk'ten rap'e her tür yelpazede müziği dinleyebiliyorum. benim için iyi müzik, müziği yapanın samimiyeti ile ilgili bir şey. neşet ertaş da bu samimiyete sahip olduğundan dinlediklerim arasındaydı. ama her izlediğim filme bir entry yazmadığım gibi, her dinlediğim şarkıya da o anda bir entry yazmıyorum, sözlükte en çok yazanlardan biri olsam da. ki, her şey bir yana neşet ertaş yaşarken yazılan 600 entry küçümseniyor, ama bu hiç de az bir rakam değil. bir insan hayatını kaybedince elbette dikkat çekiyor, bunun da tuhaf bir yanı yok, araya samimiyetsiz insanlar karışsa da.
bir gün rte hayatını kaybederse, bugüne kadar girilen 10 binin üzerindeki entry'nin 3'e katlandığını da görebilirsiniz bir günde, o kadar şaşırmayın.
0
yalnux
(26.09.12)
he tamam ben ahde vefayı da yanlıs kullanıyorum . cok samimi oldu yazdıkların , uyarın için teşekkürler..

konu kapanmıştır , ahde vefayı yanlıs kullandığım için tüm argümanlarımın geçersiz kaldı.

neymiş devletler hukuku terimiymiş bak bak bak..vikide öyle yazıyo diye mutlak gerceklik mi oldu şimdi o ?


sözünde durma, verdiği sözlere bağlı kalma, özü ve sözü doğru olma anlamına gelen ahde vefâ, islâm ahlâkının en önemli prensiplerinden biridir. kur’ân’a göre ahde vefâ, îmân ederek allâh ile ahidleşmiş ve böylece kendisini hür iradesiyle kendisini sadakat yükümlülüğü altına sokmuş olan müminin ahlâkî bir borcudur. ister insanlara, ister allâh’a karşı verilmiş olsun her ahid ve söz, yükümlülük şartlarını taşıyan her insanı borçlu ve sorumlu kılar. bu sorumluluğun yerine getirilmesine ahde vefâ veya ahde riâyet denilir (bakara, 2/177; mü’minûn, 23/8).
0
kennym
(26.09.12)
belkileri bırakınız efenim

bunun tek sebebi popüleritedir.

insanlar o gün popüler olan ne varsa ona uymaktadır.

gerçekten dinleyen, beğenen ve öğrendiklerinde ağladıklarını belirten arkdaşlarım da var. birisine dedesini hatırlatmış.

ama genel olarak olayın özü popüleritedir.
0
dieselsingle2
(26.09.12)
he ok , çözdük o zaman.

tamam dağılalım artık olayın özü populariteymiş..

olaya üzülenler haksız , samimiyetsiz .. bu tespiti yapan arkadaşlara da nobel sosyoloji ödülüne aday gösterelim , gerçekten büyük bir başarı. ilk kez farkediliyo , açıkçası ülkemdeki bu dehalarla gurur duyuyorum.
0
kennym
(26.09.12)
@fader, @kennym + 1 milyon
(ilk cevapları için)

sanat/sanatçı açısından söylüyorum; kimin kime ne kadar saygı ve sevgi besleyeceğine kim ne olarak karar verme hakkına sahipmiş yahu..

ibrahim tatlıses hiç bir şekilde bana hitap etmeyen, dinlemediğim birisi. artı; kişiliğini, tavır ve duruşunu falan da hiç sevmiyorum. ama bunlar sahip olduğu sesin çok özel ve önemli olduğu gerçeğini değiştirmez.

adam ölünce arkasından "önemli bir sesti, yazık oldu" diye bir şey yazma hakkım yok mu şimdi sayın otoriteler? töbe töbee..

hele "kör ölür badem gözlü olur" yorumları için gerçekten tebrik ediyorum.. keşke biraz hangi kelimeler/cümleler kim olarak nerede ne için kullanıldığına biraz bakılsa; ezbere, "konuşmuş olmak için konuşmak" yerine..

****
ek;

@QwertyKlavye,

"bak herkes beni destekliyor. bik bik bik."

şaka mı yapıyorsunuz, yoksa liseli falan mısınız bilemedim. benim sözüme bakmazsınız en iyisi şu düşüncenizden çıkarımla hiç duymadığınızı düşündüğüm atalarımızın deyişini yazalım;

"iki yanlış bir doğru etmez"

bin yanlış da bir doğru etmez..
0
holy diver
(26.09.12)
ne olmuş burada yahu :) linç ettiniz beni.

ya bırakın arkadaş.
arabada denk gelse "ya bas değiştir şunu" dersiniz..
gelmiş burada bıdı bıdı ediyorsunuz.
bu ne lan?
ne adamlar ölüyor bu kadar ilginin %1 kadarını bile görmüyor.
neşat ertaşmış. sazcının türkücünün teki işte.
0
🌸QwertyKlavye
(26.09.12)
Konu körün ölüp badem gözlü olması değil. Adam zaten yaşarken de badem gözlüymüş, ama bunu bilen varmış bilmeyen varmış. Asıl mesele, sırf onun değil, bütün sanatçıların ya da büyük adamların ölümünün ardından herkesin bunu aha ben de yazdım hakkında iki satır diye kendini ortaya atma aracı olarak kullanması.
Kimse bana twitter'da her bulduğu hashtag'in peşine takılan, facebook'ta da bütün gündem olaylarını kullanarak hababam bişiler paylaşan insanların samimiyetinden söz etmesin. Ertaş'ın samimiyetle seveni de çoktur eminim, ama adamı anmaktan çok kendini gösterme amacı güden de hatırı sayılır sayıda insan var.
0
saatgeceninonikisi
(26.09.12)
fader'ın cevaplarını ispiyonlayın, duyuruya cevap vermiyor, ikili muhabbete giriyor.
0
baldur
(26.09.12)
@baldur

şu cevabınla evladım olsan eldivenle sevmem seni.
ergen tavrını bırak koca adamsın.
varsa diyeceğin yaz.
0
🌸QwertyKlavye
(26.09.12)
ölmüş adamın kemiklerini sızlatmayın şurda.

x i bir ben ve arkadaşlarım çok seviyoruz geri kalan samimiyetsizdir, popüler diye takılıyodur. vs. vs.

hayatın her yerinde çıkar böylesi. tamam kardeşim x'i en çok seven (yapan, dinleyen artık ne istersen) sensin. he.

zaten x'i seviyorsan sözlükte de yazmalısın di mi?
vay serhat vay

bi gidin ya, ben burdaki başlıkta soru falan görmüyorum, bi kaç kişi bağra bağra neşet ustayı herkesten çok sevdiğini söylemeye çalışıyor o kadar başka bir cacık yok.

bir konuda bilgisi olmayan bir insanın, o konuda bir büyüğe saygı göstermesi mümkün değil yani he mi.

fizikten zerre anlamam ama einstein reiz'e saygım büyük. fakat burdan anladığım kadarıyla benim bunu dile getirmem bile samimiyetsizlik olarak algınlanması lazım. vay babamın kemiği.

hadi gidin okulunuza mı gideceğiniz ev ödevinizi mi yapacağınız ne yapacaksanız yapın kendinizi komik duruma düşürmeyin.

biri bir kişi/olay/yer/durum vs. hakkında baştan aşağı cahilce şeyler yazar (neşet usta bendeki yeri büyüktür, sayesinde elektro bas gitar icat oldu gibi) he o zaman eleştir onu. eleştir ama saygı duymasını değil, cahilliğini eleştir üstüne de neden saygı duyması gerektiğini öğret. o zaman tamam.

ayrıca hepiniz adınız gibi biliyorsunuz, önemli biri vefat ettiğinde de sevmeyenler bile arkasından kalabalık içinde seviyormuş gibi konuşacaktır. ee, neyi dert ediyonuz, bu hep böyle oldu da şimdi mi rahatsız etti sizi. rahatsız ettiyse söyliyim. sular durulsun birileri başlar ortalıkta ileri geri konuşmaya, ona diyebilirsin. ölümünde böyle dedi, ölümünden sonra böyle diyor samimiyetsiz bu adam diye.

birde size kör ölür badem gözlü oluru anlatim.
elinde olduğu sürece kıymetini bilmediğin bir şeyi, kaybettikten sonra değerini anladığın durumlarda söylersin.

neşet ustanın değeri iyi biliniyordu. kör öldü badem gözlü olmadı. büyük kayıp verdik.

sen bunu sözlükte dile getirdin ben getirmedim. bu beni samimiyetsiz yapmaz. yazsaydım da yapmazdı. zira sözlüğe "sevdiğim her şey için bir şeyler yazacam" diye bir söz vermedim, sözleşme yapmadım.

ama yine de paşa gönlünüz olsun
neşet ustayı en çok siz seviyorsunuz, geri kalanlar samimiyetsiz, göstermelik sevenler
0
kumdan kale
(26.09.12)
mesele şurda başlıyor bence. sana göre türkücü adamın biri olan neşet ertaş, çoğu insan için sadece türkücü bir adam değil. anladın mı klavyecan? yani senin için nihat doğan da türkücü olabilir alişan da ama bu insanların neşet babaya yükledikleri anlamlar tamamen farklı. onu sadece kaset, şarkı yada türkücü olarak görmüyorlar ve bunun için üzülüyorlar.

bu üzüntünün ne kadarı samimi yada ne kadarı samimi değil onu bilemeyiz elimizde veri yok. senin bu "x'in ölümü sonrası ne kadar da çok entry giriliyor yahu" klişesine dayanan bir duyuru açman gibi, sırf popüler diye için üzülen büzülen insanda vardır tabi...
0
h2
(26.09.12)
senin için "sazcının türkücünün teki" olan biri, başkasının hayatına bir anlam katmış olabilir bir şekilde.

ulan sen nerden bileceksin kimin kimi ne kadar hangi samimiyetle sevdiğini? sözlükte yazılanları baz alıyorsun, binlerce adamın hangisinin yaşantısını biliyorsun?

tamam aralarında mutlaka popülerden nemalanmaya çalışanlar da vardır ama saçma sapan genellemelere de girmemek lazım.

kör ölür badem gözlü olur saçmalığına da girmek istemiyorum. adam hayattayken nasıl takdir görmüş, neler yaşamış bilmeden etmeden konuşmamalı.

sözün özü;

sana ne.
0
rectoa
(26.09.12)
ayruca onu takdir etmek için ülkenin değerli bir insanı olduğunu belirtmek için onun fanı olmaya gerek yok. bu ülkede yaşayan herkes onun değerini bilmelidir ozanların, aşıkların yetiştiği bir coğrafyada kalan son halk ozanlarındandı o.

ister hayranlıkla dinleyeni ister dinlemeyeni bu yüzden sahip çıkıyor.

28 yaşında türk halk müziği dinleyip "bu adam bildiğim kadarı ile bir türkücü."
demen bir şeyleri eksik yaptığını gösteriyor. aç iyi kaynaklardan geçmişini , eserlerini, halk müziğine katkılarını araştır 28 yaş hala çok geç değil odun gelip odun gitmemek için.
0
nedensizce
(26.09.12)
(5)

Facebook Güney Kore'deki Yurt'da Engellenmiş:(

denizaya
Bugün güney koredeki yurtduma yerleştim. Ehernet kabloyu taktım..baktım internette bazı siteler yasaklı facebook gibi. zaten hangi siteye girsenlink adresi böyledeğişiyor;http://netcare.yonsei.ac.kr/v5/afi/redirect.asp?t=1&r=http://www.eksisozluk.com/face e girmemin biryolu varmı? proxy falan?
Bugün güney koredeki yurtduma yerleştim. Ehernet kabloyu taktım..baktım internette bazı siteler yasaklı facebook gibi. zaten hangi siteye girsenlink adresi böyledeğişiyor;

netcare.yonsei.ac.kr

face e girmemin biryolu varmı? proxy falan?
0
denizaya
(24.09.12)
hidemyass.com?
0
dedim dedim de kime dedim
(24.09.12)
spotflux diye bi program var o senin işini görür
0
zombie0
(24.09.12)
ultrasurf ya da hotspot shield kullan.
0
himmet dayi
(24.09.12)
0
japon askeri
(24.09.12)
hotspot shield
0
aysiku
(25.09.12)
(7)

Akıllı telefon alıcam

ikinci ihtimal
Herkese selamlar, yaşım olmuş 40, eskiden teknolojiden biraz anlardım, ama artık yeni ürünlere bakınca, özelliklerini anlamaya çalışınca başım dönüyor. Eldeki nokia e 63'ü sallayıp yeni bi akıllı telefon alıcam, aşağıya nası bi şey istediğimi maddeler halinde yazıyorum, buna en ucuz hangi ürün uyar,
Herkese selamlar, yaşım olmuş 40, eskiden teknolojiden biraz anlardım, ama artık yeni ürünlere bakınca, özelliklerini anlamaya çalışınca başım dönüyor. Eldeki nokia e 63'ü sallayıp yeni bi akıllı telefon alıcam, aşağıya nası bi şey istediğimi maddeler halinde yazıyorum, buna en ucuz hangi ürün uyar, varsa bilginiz söylerseniz sevinirim.

-İnterneti canavar gibi olsun, kasmasın, hızlıca açılsın hem mobil siteler hem de mobil olmayan siteler, ekranı da çok küçük olmasın ki siteleri rahatça göreyim.
-Facebook Twitter, işte benim yaşımda bir adam ne kadar kullanıcaksa o kadar olsun. Onun dışındaki anlamadığım sosyal medya olmasa da olur.
-Sesi berrak olsun hem telefonla konuşurken hem müzik dinlerken.
-Email programı hızlı ve kullanışlı olsun, mailler üzerinde gezerken, maili açmaya gerek kalmadan ekranda mailin ilk satırlarını görebileyim. Ayrıca yalnızca benim önceden belirlediğim adreslerden e-mail gelirse sesli titreşimli uyarı versin geri kalanları uyarmasın (Böyle bi program bilen varsa özellikle yazarlarsa iyi olur)
-Zevzeklik maskaralık değil de insanın hayatını kolaylaştıran uygulamalar olsun
-Kamerası da kuvvetli olsun icabında.
0
ikinci ihtimal
(24.09.12)
Size bir tane iPhone 5 yazıyorum.
0
disfircasiyimben
(24.09.12)
Galaxy s3 alın, dediğiniz herşey ve fazlası yapılabiliyor.
0
beholderrulez
(24.09.12)
Galaxy note ya da Galaxy S3 diyorum ben de.
0
alkolik imam
(24.09.12)
abicim bir sürü para dökme ayfonlara filan. galaxy iyidir. daha iyisi nedir dersen xperia p ya da s derim.
0
bu nick tam yirmi alti karakter
(24.09.12)
galaxy s3 kullananlar çok memnun.
0
enkolaykullaniciadi
(24.09.12)
Nokia lumia hagaten güzel telefon da iPhone'a bin basması konusunu geçicen abi. Daha dün çıkmış win8, marketinde ne var ne yok o belli değil. daha iyi diyorlar. hayret yahu.

Abi benim sana tavsiyem iPhone'a çok para verme cidden. Ama galaxy s3'e 1600 vereceğine iPhone 4S'e 1700 ver daha iyi. Hatta acelen yoksa iPhone5'in gelmesini bekle ve 4S'i daha ucuza al.
0
himmet dayi
(24.09.12)
xperia s,p, veya u
0
heritage
(24.09.12)
(3)

Sunum programı arıyorum ?

saysomething
Önerebileceğiniz kapsamlı bir sunum programı var mı ? (İndirebileceğim bir web adresi de yazarsanız, çok makbule geçer.)Not: Powerpoint i önermeyin.
Önerebileceğiniz kapsamlı bir sunum programı var mı ? (İndirebileceğim bir web adresi de yazarsanız, çok makbule geçer.)

Not: Powerpoint i önermeyin.
0
saysomething
(24.09.12)
Open office

www.openoffice.org
0
himmet dayi
(24.09.12)
öyle program gibi değil de fark yaratmak için söyliyim: Prezi.com
0
esek sipasi
(24.09.12)
İndirmeden kullanayım derseniz docs.google.com
0
crown
(24.09.12)
(2)

Gazete okuma keyfi

sakingitarist
Selam millet.Gazete okumayı bıraktım bayadır. Moralim çok bozuluyordu. Sonra baktım ki okuma alışkanlığım gidiyor, alayım gazete okuyayım dedim.olm ne rezalet lan ortalık. Gazate ya tam hükümet düşmanı ya tam yalak.Ya şehit haberinden, komplo teorilerinden mide bulanıyor, ya da başbakan yüzü görmekt
Selam millet.

Gazete okumayı bıraktım bayadır. Moralim çok bozuluyordu. Sonra baktım ki okuma alışkanlığım gidiyor, alayım gazete okuyayım dedim.

olm ne rezalet lan ortalık. Gazate ya tam hükümet düşmanı ya tam yalak.

Ya şehit haberinden, komplo teorilerinden mide bulanıyor, ya da başbakan yüzü görmekten, idris naim şahin demeci okumaktan.

genel kültür için, gündemi canın sıkılmadan takip edebilmen için okuyabileceğin bi gazete kalmadı mı lan şu memlekette?

ne okuyosunuz olm siz?

(internetten oku demeyin, otobüsten başka gazete okumaya fırsatım yok. yoğun işler)
0
sakingitarist
(24.09.12)
"Bitaraf olan bertaraf olur." -R. T. Erdoğan.

Eğer tarafsız, doğru haber okuyacağın bir yayın bulamazsan iki taraftan da yayın al, aynı olayın farklı yorumlanmasını ibretle oku ve kendince yorumla. Kim haklı, kim haksız zamanla kişisel görüşüne göre sen de bir tarafa yöneleceksin.

Öyle işler yapılıyor ki ülkede, desteklesen olmuyor, sessiz kalsan için el vermiyor. Ortam öyle bir geriliyor ki (kasten) herkes bir tarafa kaçıyor. Ortada kalan yanıyor.
0
himmet dayi
(24.09.12)
Yarim yamalak ingilizcen varsa hurriyet daily news i oneririm
En azindan otobuste okumaya calisirken zaman gecirirsin
Ama bence gundemi takip etmelisin
Kitle degil fikir gazeteleri almalisin
Aydinlik , zaman , taraf , cumhuriyet vb.
0
leo1905
(24.09.12)
(4)

Ipad - anormal internet kullanımı

ceska
Avea hattıyla kullandığım ipad'imden kullanmamın imkansız olduğu saatlerde (6.30-7.00 gibi)500 mb'a varan anormal internet kullanımları olmuş. Bugün 1 gb'lık paketimin 1 haftada bittiğini farkedince sorgulayıp gördüm. O saatler dışındaki kullanımlarım 50 mb'ı geçmemiş. Sizce ne olmuş olabilir? Avea'
Avea hattıyla kullandığım ipad'imden kullanmamın imkansız olduğu saatlerde (6.30-7.00 gibi)500 mb'a varan anormal internet kullanımları olmuş. Bugün 1 gb'lık paketimin 1 haftada bittiğini farkedince sorgulayıp gördüm. O saatler dışındaki kullanımlarım 50 mb'ı geçmemiş. Sizce ne olmuş olabilir? Avea'nın bir kazığı mı bu yoksa?
0
ceska
(24.09.12)
iOS6'yı indirmiş olmasın? Sormadan birşeyler indirmek bütün apple ürünleri arasında yaygın bir davranış.
0
skatheist
(24.09.12)
Kontrol ettim indirmemiş. Aklım almıyor cidden.
0
🌸ceska
(24.09.12)
iCloud diyeceğim ama o da sadece Wi-Fi olan yerde interneti kullanıyor. Kişisel erişim noktasını açık bırakmış olabilir misin?
0
himmet dayi
(24.09.12)
bildiğin avea kazığı gibi duruyor. hangimizin başına gelmedi ki??
0
hlt1985
(24.09.12)
(2)

bu digiturk un

patos64
sitesinden anlamadım da, şimdi lig tv ye üye olsak, çanak ve uydu alıcısı neyse artık o yok, sadece galatasaray paketi ile kaç para yapıyor? full paket kaç para yapıyor birde üzerine premier lig paketi ne kadar olur, sitede bunları ayrıntılı anlatan yer göremedim, link verseniz de olur...
sitesinden anlamadım da, şimdi lig tv ye üye olsak, çanak ve uydu alıcısı neyse artık o yok, sadece galatasaray paketi ile kaç para yapıyor? full paket kaç para yapıyor birde üzerine premier lig paketi ne kadar olur, sitede bunları ayrıntılı anlatan yer göremedim, link verseniz de olur...
0
patos64
(23.09.12)
Digiturk Play ile internetten izlemek Superlig + Premier Lig + Beko Basketbol Ligi ayda 22 TL. LigTV HD yayın ve eğer internet bağlantın stabil ise zerre takılma olmuyor. Adil kullanım kotamı doldurduğum için 3MBit'e düşen internetimle bugün GS maçını tek takılma olmadan izledim. Derbi maçlarda da performansı oldukça iyi.
0
himmet dayi
(23.09.12)
turksat üzerinden gs-fb-bjk-ts-bursa maçları uydu alıcı dahil ayda 41 lira. en ucuz paket de bu.
0
excomzkko
(24.09.12)
(2)

işletme

ronartest
"işletme açmak" ifadesindeki işletmenin resmi yazışmada kullanılan ingilizce karşılığı nedir?
"işletme açmak" ifadesindeki işletmenin resmi yazışmada kullanılan ingilizce karşılığı nedir?
0
ronartest
(22.09.12)
işletme: business
0
himmet dayi
(22.09.12)
establishment
0
heritage
(22.09.12)
(7)

android telefonlara "rom atmak"

xlmn
her forumda yok şu rom yok bu rom. mobil teknoloji cahiliyim. bu olay neden yapılıyor tam olarak?
her forumda yok şu rom yok bu rom. mobil teknoloji cahiliyim. bu olay neden yapılıyor tam olarak?
0
xlmn
(22.09.12)
bir nevi telefonu kırıp, hack edip telefonun kendi orijinal yazılımından farklı bir yazılım yüklemek.orijinal yazılım x megabayt ram kullanıyor mesela kullanmayacağınız ve silinmeyen bir sürü şey. onları silebilmek için, hafızayı daha fazla kullanabilmek için vs.

iphone'cuların jailbreak dedikleri şeyin karşılığı sanırım.

yanlışım varsa düzeltin.
0
kibritsuyu
(22.09.12)
garantinin gittiği doğru mu peki? ya da ne zararı olabilir başka?
0
🌸xlmn
(22.09.12)
jailbreak'ten farklı biraz. jailbrak yazılımı yeiden yüklemiyor. var olan yazılımdaki kısıtlamaları kaldırıyor. dış kaynak uygulamaların kurulumu, sistem dosyalarında değişiklik yapabilme gibi.

ROM yükleme ise orjinal windowsXP'yi kaldırım perfectXP yüklemek gibi, yamalı değiştirilmiş OS.

garantisini etkiler tabi. Ama garantiye göndermeden önce orjinal ROM yüklerseniz sorun olmaz.
0
himmet dayi
(22.09.12)
kasketli
(22.09.12)
peki rom atmazsak aldığımız gibi kullanırsak ne olur? verimli kullanmamış olur muyuz cihazı?
0
condom kurşunu
(22.09.12)
bu tamamen kullanım amacınıza bağlı. ben pek güzel kullanıyorum hiç elleşmeden. zira benim kullandığım uygulamadan oyundan ne olacak. bana yetiyor. bir eksikliğini hissetmiyorum şimdilik.
0
kibritsuyu
(22.09.12)
örnek olarak desire hd kullanıcısıyım ben ve htc desire hd için android 4 güncellemesi vermedi. ama developerlar desire hd'de çalışan 4.0 rom'ları yazıp duruyorlar. ben şu anda blackout un android 4.0.4 ve sense 3.6 olan rom'unu kullanıyorum. eğer güncelleme verseydi custom rom kullanmazdım muhtemelen.
0
sijwocaq
(22.09.12)
(2)

Windows 7 Ultimate

dwyn
Ben bu arkadaşı İngilizce indirsem de her türlü orijinal görümü kazandıktan sonra sağlıklı bir şekilde Türkçe'ye çevirebilir miyim? Microsoft'un sitesinden yapılabildiğini biliyorum ancak bir danışayım dedim yine de herhangi sorun çıkma ihtimali var mı diye.
Ben bu arkadaşı İngilizce indirsem de her türlü orijinal görümü kazandıktan sonra sağlıklı bir şekilde Türkçe'ye çevirebilir miyim? Microsoft'un sitesinden yapılabildiğini biliyorum ancak bir danışayım dedim yine de herhangi sorun çıkma ihtimali var mı diye.
0
dwyn
(22.09.12)
evet, ilk yükledikten sonra güncelleştirme seçeneği olarak türkçe dil paketi çıkıyor zaten. onu yükleyip gerekli ayarları yapınca hiçbir sorunla karşılaşmamıştım ben.

windows.microsoft.com

windows.microsoft.com
0
demcan
(22.09.12)
sadece ultimate değil profesyonele, home premium'a da dil ykleniyor sorunsuz bir şekilde. ultimate de çok daha kolay tabi ve hiçbir sorun çıkmaz.
0
himmet dayi
(22.09.12)
(9)

Şu diziler nasıl ? (veya dizi öneriniz)

ermanen
aşağıda saydığım dizileri izlemek istiyorum/merak ediyorum da sizin yorumlarınızı da almak istedim. hangilerini izlemeli? veya bunların alternatifi iyi dizi ama "az bilindik" ne var? popüler olan ve burda tavsiye edilen çoğu diziyi izledim. izledikleriniz hakkında yorumlar da güzel olur.touchmisfits
aşağıda saydığım dizileri izlemek istiyorum/merak ediyorum da sizin yorumlarınızı da almak istedim. hangilerini izlemeli? veya bunların alternatifi iyi dizi ama "az bilindik" ne var? popüler olan ve burda tavsiye edilen çoğu diziyi izledim. izledikleriniz hakkında yorumlar da güzel olur.

touch
misfits
jericho
awake
the mentalist
person of interest
leverage
being human
grimm
weeds
suits
once upon a time
how not to live your life
0
ermanen
(22.09.12)
oradan misfits, the mentalist ve suits' i izledim üçü de güzel, üçü de çerezlik diziler. son zamanlarda suits daha çok hoşuma gidiyor.
0
ritu vs asas
(22.09.12)
the mentalist izlemesi keyifli imiş. izleyen arkadaşımdan tavsiye.
0
himmet dayi
(22.09.12)
dexter 10 puansa

being human 8
the mentalist 6
person of interest 5
leverage 5

*bunlara arada bakıyorum ben.
0
am
(22.09.12)
the mentalist: mentalizm hakkında biraz bilgi sahibiysen daha bi farklı gözle izliyorsun diziyi, ilgini çekebilir belki bilemem. şahsen ben sıkıldım ve bıraktım. polisiye seviyorsan 3-4 bölüm deneyebilirsin.

suits: birçok arkadaşım önerdi bu diziyi, henüz izlemedim.

ek: normalde polisiye türündeki dizileri sevmem ama "the killing" diye bi dizi var abi, toplamda 2 sezon 26 bölüm. her bölüm 43 dk civari. çok beğenerek izliyorum. böyle gizemli falan gayet sürükleyici. şiddetle tavsiye ediyorum.
0
lionel andres
(22.09.12)
suits güzeldir. 3-4 günde izlersin zaten, diyaloglar çok zekicedir.
0
noluyo yaa
(22.09.12)
leverage'i izle guzel dizi ama oncesinde 1-2 sezon hustle izle.
once upon a time gereksiz bi dizi gibi geldi bana.konu acisindan dikkat cekici ama olmamis sanki.
bu diziler disinda lie to me yada house izle bence.
0
mtfbwy
(22.09.12)
misfits çok şükela bir dizidir. kaçırma derim. awake maalesef iptal edildi ilk sezonundan sonra. ama kaliteliydi, farklı bir konusu vardı. amerikan halkı işte :( person of interest kesinlikle iyi bir dizi, senaryosu sağlam. being human(us) sıkıcı bir dizi bi-kaç bölümden sonra devam edemedim. grimm ve once upon a time konu ve kalite itibariyle birbirine yakın diziler. masalları baz alıyorlar. ikisi de izlenesi ama ben grimm'i tercih ederim. özellikle şu an devam eden ikinci sezonu baya iyi gidiyor.
0
ein lied
(22.09.12)
misfits çok güzel
how not to live your life gülmekten altına işetir
weeds de iyidir
leverage yapacak birşey olmadığında tv de rastgelirse izliyorum, çerezlik işte ama kötü değil
grimm supernatural çakması gibi, fena değil
once upon a time konusu çok ilginç ama çok çok sardı diyemem

gerisini izlemedim.

bunlara alternatif olarak pretty little liars, psych, happy endings.
0
r_u_h
(22.09.12)
touch: İlk bölümler çok yapmacık geliyor, beni sarmadı
misfits: ilk sezon özellikle Robert Sheehan (nathan) gülmekten yarıyor. O gittikten sonra baydı
jericho: Güzel bi kurgu aslında. Ben hoşuma giderek izledim. diziye hayatta kalma konusu altında bakarsan çok güzel gelebilir.
awake izlemedim
the mentalist uzun zamandır beğenerek izliyorum. Sadece ana konuya takılıp kalmadan her bölüm yeni macera mantığıyla izlersen eğlenceli gelebilir.
person of interest. Hiç sevemedim bu diziyi. Lostta gördüğüm adamları sevemiyorum başka dizilerde.. Ama ilginç bir konusu var
leverage. Eğlenceli dizi tavsiye ederim. Action vardır ve bol bol güldürür.
being human. Bu diziyi izlememin tek nedeni Star Wars Force Unleshead'deki Starkiller karakterinin yüz modelliğini yapmış olan Sam Witwer'ın oynaması. İlginçleşiyor gün geçtikçe.. Konu olarak sığlıktan uzaklaşmakta.
grimm. Ben sevemedim bu diziyi çakma supernatural gibi geldi. Ama kardeşimin çok hoşuna gidiyor. (22 yaşında)
weeds izlemedim
suits Hukuk konusunda eğlenceli ve sürükleyici bir dizi bütün bölümlerini 2 günde izledim keşke devam etse keşke daha çok bölümlü sezonları yayınlansa.. Kesinlikle tavsiye ederim
once upon a time Bu da can sıkıntısında izlenebilecek, daha çok çocuklara hitap eden ara ara adultlasan bir dizi.. Çoook aylak kaldıysan ve izleyecek bir şey bulamadıysan ilginç gelebilir.
how not to live your life İzlemedim
0
accorbite
(23.09.12)
(3)

torrent sorusu

pez
ya bu torrentın calısma sistemini vs biliyorum daha once hıc kullanmadım ama son zamanlarda normal downloadlar yavas gelmeye basladı daha hızlı olsun dıye torrent kullanmaya karar verdım sımdı soru su: en cok randıman alabılecegım torrent programı hangısı olur kullanımı kolay hızlı vs ? torrent lın
ya bu torrentın calısma sistemini vs biliyorum daha once hıc kullanmadım ama son zamanlarda normal downloadlar yavas gelmeye basladı daha hızlı olsun dıye torrent kullanmaya karar verdım sımdı soru su: en cok randıman alabılecegım torrent programı hangısı olur kullanımı kolay hızlı vs ? torrent lınkı bulacagım sıtelerı bılıyorum ama hangı program daha ıyı olur soru bu ?
0
pez
(22.09.12)
uTorrent güzel.
0
satanist evlat arif
(22.09.12)
utorrent bence de en iyisi. reklamsız, hızlı, türkçe...
0
himmet dayi
(22.09.12)
BitComet de fena değildir, 5 yıldır kullanırım tık dediğini görmedim daha.
0
anarko monarsist
(22.09.12)
(4)

pess 2013

yakupyaman
iyi güzel hoş oyun ama gel gör ki yeni aldığım laptop da oyunu oynarken sol ve yukarı tuşlarını aynı anda bastığımda diğer tuşlar çalışmıyor yani pas veremiyorum.Böyle garip bir durum? ne yapılır..?
iyi güzel hoş oyun ama gel gör ki yeni aldığım laptop da oyunu oynarken sol ve yukarı tuşlarını aynı anda bastığımda diğer tuşlar çalışmıyor yani pas veremiyorum.
Böyle garip bir durum? ne yapılır..?
0
yakupyaman
(22.09.12)
dostum olay oyunla ilgili degil laptopla ilgili,3 tus basma sorunu yazarsan google a cevap cıkacaktır eminim.
0
pejastojakovic
(22.09.12)
iyi güzlede forum sitelerinde tam bulunmuş bir çözün yok bir kaçının uyguladım yapışkan tuş muhabbetlerini ama sonuç yok.
Ya klavye bağlıcaz laptopa ya da joystik
0
🌸yakupyaman
(22.09.12)
çözümü yok onun. forumların birinde "yıllardır aynı sorunu yaşıyorum, her şeyi denedim, çözüm bulamadım" gibisinden bir şey yazmış birisi. ondan sonra kurcalamayı bıraktım, 7 liraya gamepad aldım, bebek gibi oldu. tavsiye ederim.
0
bruges
(22.09.12)
Oyunlar artık hep joystick ile oynanmak için hazırlanmış gibi. Londra 2012 olimöpiyatları indirdim. Klavyeden oynanmıyo lan bildiğin. Tuşları değiştirmeye de iin vermemişler. Mantığa gel arkadaş.
0
himmet dayi
(22.09.12)
(1)

İpad modelini nasıl öğreniyorum...

erdoyil
Hediye olarak bir İpad geldi bana... İpad 2 mi yoksa İpad 3 müdür? Bunu nasıl anlayabilirim? Üzerinde ve kutusunda bunu belirtir bişey görmedim.
Hediye olarak bir İpad geldi bana... İpad 2 mi yoksa İpad 3 müdür? Bunu nasıl anlayabilirim? Üzerinde ve kutusunda bunu belirtir bişey görmedim.
0
erdoyil
(21.09.12)
iTunes'a bağladığında (Bilgisayara) iTunes Özet ekranında yazar.
0
himmet dayi
(21.09.12)
(3)

kısa bi çeviri

she aint you
gümrükte problem olduğu için size geri yollanan paketi aldınız mı eğer aldıysanız lütfen paramı iade ediniz..
gümrükte problem olduğu için size geri yollanan paketi aldınız mı eğer aldıysanız lütfen paramı iade ediniz..
0
she aint you
(21.09.12)
Did you recive the package that was send you back because of customs problem? If you did, please repay my money.

"Repay me." de olabilir sonu. emin olamadım.
0
himmet dayi
(21.09.12)
Repay yerine refund daha uygun gibi sanki
0
apintmate
(21.09.12)
kesinikle refund olmalı
0
artemiss
(21.09.12)
(6)

whatsapp sohbetlerini güncellemeden sonra kaybeder miyim?

tiktak
abimi yakın zamanda bir kazada kaybettiğimi bir önceki duyuruda yazmıştım. onunla uzun uzun whatsapp sohbetlerimiz var. dönüp dönüp okuyorum şimdi. fakat whatsappi her açtığımda "bu sürüm çok eski ve artık kullanılmamaktadır, güncelleyin" gibi bi uyarı veriyo. whatsappi daha önce güncellediğimi hiç
abimi yakın zamanda bir kazada kaybettiğimi bir önceki duyuruda yazmıştım. onunla uzun uzun whatsapp sohbetlerimiz var. dönüp dönüp okuyorum şimdi. fakat whatsappi her açtığımda "bu sürüm çok eski ve artık kullanılmamaktadır, güncelleyin" gibi bi uyarı veriyo. whatsappi daha önce güncellediğimi hiç hatırlamıyorum.güncellersem sohbetler silinir mi?güncellemeden hep bu şekilde kullanamaz mıyım?kendi kendine siler mi?riske atmak istemiyorum.en çok konuşmamız whatsappte var.
0
tiktak
(21.09.12)
Kuvvetle muhtemel silinmeyecek. Güncellemeler sonrası sohbetler bende duruyor. Fakat en iyisi e-posta adresine göndererek konuşmayı yedeklemen olur.
0
alkolik imam
(21.09.12)
Katılıyorum. Güncelleme sohbetleri silmiyor. Ancak bir şekilde yedekleyin. Ne olur, ne olmaz.
0
himmet dayi
(21.09.12)
mail olarak gönder kedine her ihtimale karşı
0
köfte
(21.09.12)
işte bi de ben onu bulamadım. yedeklemeyi becermedim yani. e-posta adresime nasıl gönderirim veya başka bir yedekleme yolu nedir
0
🌸tiktak
(21.09.12)
konuşmanın en üstüne gel, bilgi var yukarıda onu tıkla. ordan da sohbet geçmişini e mail ile gönderi seç
0
köfte
(21.09.12)
teşekkür ederim ederim yardımcı olan herkese. mailime göndermeyi başardım. not defterine kaydetti biraz karışık oldu ama içim rahat etti. tekrar teşekkürler
0
🌸tiktak
(21.09.12)
(4)

sizce anlatmalı mıyım?

lorenz egrisi
arkadaşlar selam. uzun zamandır okul adına yaşadığım bir sıkıntım vardı. geçen sene üniversiteyi kazandım ama gittiğim şehre, okula alışamadığım, sevemediğim için bir türlü geçenlerde de kaydımı dondurma kararı aldım. tabi bu kararı vermek o kadar kolay olmadı. neyse geçenlerde psikolojik yardım alm
arkadaşlar selam. uzun zamandır okul adına yaşadığım bir sıkıntım vardı. geçen sene üniversiteyi kazandım ama gittiğim şehre, okula alışamadığım, sevemediğim için bir türlü geçenlerde de kaydımı dondurma kararı aldım. tabi bu kararı vermek o kadar kolay olmadı. neyse geçenlerde psikolojik yardım almak için bir hastaneye gittiğimde psikyatrist bana depresyonda olduğumu söyledi ve bana ufak dozda anti depresan verdi. benim sorum ise şu: ben bu durumu sevgilime anlatmalı mıyım? şu ana kadar gizlediğim bir şeyim yok sevgilime karşı ama bu durum farklı. sevgilim çok neşeli bir insandır ve ben onunla birlikte olduğumda çok eğleniyorum ve bu durumdan ona bahsedersem çok üzüleceğini biliyorum, haliyle gereğinden fazla önemseyecek belki de ve her hareketimi bu duruma göre anlamlandırmaya çalışacak belki de bilmiyorum ama sizce ne yapmalıyım? ayrıca sizin sevgiliniz sizden böyle bir konuyu saklasaydı ve siz sonradan öğrenseydiniz ya da sevgiliniz sizinle paylaşsaydı neler hissederdiniz? şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
0
lorenz egrisi
(21.09.12)
yani aranızdaki samimiyete bağlı, kimi işemesi sıçmasına kadar bilir kimi akşam nerde olduğunu bilmez. ben olsam söylerdim fekat.

zaten fazla büyütülcek bi olay değil büyütme gözünde ilacı. yani ne bu ilaç kullanma olayına böyle sorunmuş gibi bak, ne de bunu ona öyle şok şok diye akset. "ha bu arada ilaca başladım ha geçen hafta" de geçsin bitsin. ki hepsi bu yani.
0
ayk
(21.09.12)
yaku bu psikyatristler de hemen depresyondasın diye ilaç yazıyor. kuzenim geceleri fazla uyuduğu için, çok fazla uyuduğu, sabahları kolay uyanamadığı için gitti. anti-depresan verdiler. höh!

bu arada yerinde olsam söylerim. ama gündelik konuşma gibi olsun. karşına alıp bak hayatım, ben şöyle böyle gibi ciddi olmasın.
0
himmet dayi
(21.09.12)
fark etmez. şizofreni değil neticede, altı üstü depresyon.

[istisna: ancak dişiysen ve çok neşeli bir ortam berkesi ile çıkıyorsan "ne uğraşıcam sorunlu kızla ya" diye düşünerek depresyonunu tekmeyle taçlandırabilir.]
0
narcissa black
(21.09.12)
okumadım ama... sevgilin kezban değilse durumu anlar zanza rahat ol sen. günümüz toplumundaki sosyopsikolojik travmalar diye başlayan bi yazı yazdırma bana şimdi.. antidepresan kullanman kafayı yediğin anlamına gelmez korkma. eğer kezbansa zaten direkt şutingen şitrase derim.
0
based on a true story
(21.09.12)
(1)

iphone 3gs sim kilidi

leo1905
telefonu ilk aldığımda sim kilidi yoktuancak daha sonra teli karıştırırken sim kilidini açtımama nereden kapatıldığını unuttumnasıl kapatabilirim
telefonu ilk aldığımda sim kilidi yoktu
ancak daha sonra teli karıştırırken sim kilidini açtım
ama nereden kapatıldığını unuttum
nasıl kapatabilirim
0
leo1905
(21.09.12)
sim kilidini öyle kurcalayıp açamazsın. restore falan yapmadıysan belki de şebekeyi otomatikten manuele getirdin. Ayarlara gir orda operatör var ona gir otomatiğe getir.
0
himmet dayi
(21.09.12)
(4)

İzmir

artikbenimdebirvolvomvar
Yarın trene atlayıp İzmir'e gitmeyi planlıyoruz bir arkadaşla. İkimiz de İzmir hakkında hiç bir şey bilmiyoruz. Cumartesi sabahından itibaren ertesi akşamına kadar İzmir'de olacağız. Bize ne yapmamızı önerirsiniz? Özellikle Cumartesi akşamı eğlenebileceğimiz mekan olarak nereleri önerirsiniz?
Yarın trene atlayıp İzmir'e gitmeyi planlıyoruz bir arkadaşla. İkimiz de İzmir hakkında hiç bir şey bilmiyoruz. Cumartesi sabahından itibaren ertesi akşamına kadar İzmir'de olacağız. Bize ne yapmamızı önerirsiniz? Özellikle Cumartesi akşamı eğlenebileceğimiz mekan olarak nereleri önerirsiniz?
0
artikbenimdebirvolvomvar
(21.09.12)
Kıbrıs Şehitlerine girin ve kalabalığı takip edin derim ben. Zaten milyonlarca seçenek yok. Gözünüze kestirdiğiniz bir barda takılırsınız. İnsanlar dışarılarda oturuyor, sokakta ayakta takılıyor olacaklardır.
0
styx
(21.09.12)
biralarınızı alın, alsancak çimlerde oturun. tüm millet öyle yapıyor zaten orada.
0
devilred
(21.09.12)
Çimlere oturmayın. İti, kopuğu var onunla uğraşırsınız. Sahil kenarındaki (kordon) barlardan birine girin, en iyisi o.
0
himmet dayi
(21.09.12)
boyoz yiyin, ama büyük beklentiye kapılmayın pek bişeye de benzemiyor.
0
piotr
(21.09.12)
(9)

Duyuru sahibinin idüğü..

a different dimension
Duyuru değişikliklerin arasında, Duyuruyu açmaya gerek kalmadan açanın (es) mi (i) mi olduğu görünüyor artık. Sanıyorum ki yeni bir uygulama bu. Sorum şu;-Hangi amaçla bu değişikliğe gidildiği bildirildi mi?-Duyuruyu okurken veya cevaplarken bunu dikkate alıyor musunuz?
Duyuru değişikliklerin arasında, Duyuruyu açmaya gerek kalmadan açanın (es) mi (i) mi olduğu görünüyor artık. Sanıyorum ki yeni bir uygulama bu. Sorum şu;

-Hangi amaçla bu değişikliğe gidildiği bildirildi mi?
-Duyuruyu okurken veya cevaplarken bunu dikkate alıyor musunuz?
0
a different dimension
(21.09.12)
daha önce de görünüyordu? ya da ben anlamadım.
0
somethinginthewayshemoves
(21.09.12)
ben geleli 4 sene oldu o zamandan beri görünüyor valla, öncesini bilmiyorum.
edit: abi duyurunun editlenmeden önceki halini koysanız süper olur he, editlenmeden önce soru böyle değildi @something ve ben sığır konumuna düştük bi anda.
0
xenophobe
(21.09.12)
bir ara görünmez olmuştu, ama yeniden görünür olmuş. beni etkilemiyor soranın i ya da es olması soru düzgün olduktan sonra. büyük ihtimalle de aynı kullanıcı ismine sahip i ve es'leri ilk görüşte ayırabilmek için yapılmıştır bu değişiklik de.
0
devilred
(21.09.12)
Duyuruyu açmadan görünmüyordu, "es" ya da "i" olduğu. Bir iki gün önce görünmeye başladı. Açıkçası bana da saçma geldi.

Görünüyordu diyen arkadaşları şöyle alalım: www.google.com.tr
0
tahrik olmusken objektif olamam
(21.09.12)
Duyuruyu okurken veya cevaplarken bunu dikkate almıyorum. Ama niklere aşina olunca bazen cevaplarda daha samimi olabiliyorsun. soruyu açandan çok sorunun içeriği önemli tabii ama daha çok laubali tipler de kendini belli ediyor.
0
ermanen
(21.09.12)
Görünüp görünmemesi sorun değil benim için. Ben hiç bakmıyorum bile, bakan da neden bakar anlamıyorum.
Hmm bu sözlük yazarı değil cevap yazmayalım mı diyorlar yani?
0
buff
(21.09.12)
ben dikkate alıyorum. (es) ise daha samimi (i) ise daha resmi cevap vermek geliyor içimden.
0
robin crusoe
(21.09.12)
@tahrik olmusken objektif olamam

duyuruyu yazan kullanıcının sağ üstündeki artının yanında yazıyordu es olup olmadığı. i yazmıyordu ama es olmayınca i olduğu anlaşılıyor.
0
himmet dayi
(21.09.12)
gene 1 hafta onceki gibi oldu. ne yapacagiz simdi?
0
compumaster
(21.09.12)
(2)

Bilgisayar çok takılıyor

apintmate
Arkadaşlar bugun işyerinde hıyarın biri laptopu temizleyim derken ekran için olan spreki klavyenin üzerine biraz fazlaca sıktı. Ondan kelli bilgisayar 4-5 dakika(ısınana kadar) gayet yavaş çalışıyor ondan sonra mouse hariç herşey kilitleniyor, hiçbir uygulama açamıyorum, tarayıcı da dahil. Ne olmuş
Arkadaşlar bugun işyerinde hıyarın biri laptopu temizleyim derken ekran için olan spreki klavyenin üzerine biraz fazlaca sıktı. Ondan kelli bilgisayar 4-5 dakika(ısınana kadar) gayet yavaş çalışıyor ondan sonra mouse hariç herşey kilitleniyor, hiçbir uygulama açamıyorum, tarayıcı da dahil. Ne olmuş olabilir, kendim çözebileceğim birşey mi yoksa bilgisayarcıya mı götürmem lazım?

ps: işletim sistemi windows7, bilgisayar hp-p6
0
apintmate
(20.09.12)
sıvı teması var ise bilgisayarcıya götür derim.
0
himmet dayi
(20.09.12)
Hasar gören bir parça olabilir.
0
disfircasiyimben
(20.09.12)
(1)

bi cümle çevirisi.

renton
the listener is going to show it to the speaker.sağolun.
the listener is going to show it to the speaker.

sağolun.
0
renton
(20.09.12)
dinleyici onu konuşmacıya (spiker) gösterecek. (ileri bir zamanda)
0
himmet dayi
(20.09.12)
(1)

ofiste counter oynamak

tepedeki psychedelic adam
bütün bilgisayarların aynı domain'de olduğu bir ofiste oynanacak bütün bilgisayarlara counter yüklendikten sonra bir lan oyunu açıldığında diğer oyuncular da direk görür di mi oyunu, özel bişey yapmaya gerek yok?
bütün bilgisayarların aynı domain'de olduğu bir ofiste oynanacak bütün bilgisayarlara counter yüklendikten sonra bir lan oyunu açıldığında diğer oyuncular da direk görür di mi oyunu, özel bişey yapmaya gerek yok?
0
tepedeki psychedelic adam
(20.09.12)
aynı ağa bağlılar ise gerek yok. sadece belki bir CD-KEY çakışması olabilir.
0
himmet dayi
(20.09.12)
(5)

iPhone 4'ü olup da iOS 6 yükleyen var mı?

marcelle
Benim iPhone 4'e iOS 6 yüklemeyi çok istiyorum ama cesaret edemiyorum. Aranızda yüklemiş olan var mı? Eğer varsa, -Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?-Telefonda yavaşlama vs. oldu mu?-Yükleme işlemi ne kadar sürdü?
Benim iPhone 4'e iOS 6 yüklemeyi çok istiyorum ama cesaret edemiyorum. Aranızda yüklemiş olan var mı? Eğer varsa,

-Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?
-Telefonda yavaşlama vs. oldu mu?
-Yükleme işlemi ne kadar sürdü?
0
marcelle
(20.09.12)
hocam bu tam sürümü çıkmadan önce, zibilyon tane insan denedi bu versiyonu. ipod'uma iniyor şu anda, kablosuz inmesini tercih ettim yarım saat falan diyor. back up al, bak bi dene beğenmezsen geri alırsın ne olacak. gerçi geri alınmıyorsa çok pis fail olacağım ya neyse. :))
0
zazazaraeta
(20.09.12)
yukledikten sonra downgrade yapabilmeniz icin daha onceden jailbreak yapmis olmaniz lazim, itunes backup'i ile eski versiyona donme gibi bir secenek yok zira.
0
tom riddle
(20.09.12)
İphone4s ıcın yorum yapabilirim. Wifi ile ilgili bi sorun cıkartıyor cozumu ıse (git: 480624)

Edit: ios6 upgradeinden sonra downgrade yapılamıyor 5.1 e diye bı kac yerde okudum
0
skywalkeremre
(20.09.12)
Eğer jailbreak yoksa ya da SHSH kaydı yoksa Downgrade yapamazsınız.

Ama sorunla karşılaşmazsın bence. Yedek al, uygulamaları bilgisayara aktar (Satın alınanları aktar) sonra güncelle.

bak şurda anlattım: (git: 480699) 3. cevap
0
himmet dayi
(20.09.12)
- yüklerken karşılaşmadım, birçok uygulama güncelleme verdi sonrasında ama bazıları hala ios 5'e uyumlu devam ediyor, genel bir stabilite sorunu var, pil ömrü azaldı, yeni harita bok gibi, çok ciddi bir sorun yok bunun dışında
- evet yavaşladı maalesef
- 1 saatte indirdi 10 dkda felan kurdu başladı yeniden, ilk 2-3 dakikasında indirmeye başlamıştım sürüm yayınlandıktan sonra
0
cinematography
(21.09.12)
(1)

İpad-itunes

dugili
Soru:İpad den itunes a giriyorum,güncellemeler kısmına geliyorum,itunes a baglanamiyor diyor.Var olan app lerimin guncellemelerinin geldigini nasil anliycam.N'oldu da bu boyle olduuuu
Soru:

İpad den itunes a giriyorum,güncellemeler kısmına geliyorum,itunes a baglanamiyor diyor.Var olan app lerimin guncellemelerinin geldigini nasil anliycam.N'oldu da bu boyle olduuuu
0
dugili
(20.09.12)
DNS adreslerini değiştirdiyseniz bağlanamıyordur belki. Ya da jailbreak falan yapmak için hosts dosyasına ekleme yaptıysanız da bağlanmıyor olabilir.
0
himmet dayi
(20.09.12)
(2)

Twitter sorusu

jangbogo
Ya twitter'da bazılarının profili değişik mesela profil resimleri sağda oluyor yazılar sağdan akıyor falan nedir bu ?
Ya twitter'da bazılarının profili değişik mesela profil resimleri sağda oluyor yazılar sağdan akıyor falan nedir bu ?
0
jangbogo
(20.09.12)
ingiltereden alınmış hesaplar olabilir
0
kelepir
(20.09.12)
@kelepir ahahahahah :D süper :D

yazılar sağdan akıyorsa arabic de olabilir.
0
himmet dayi
(20.09.12)
(13)

kac kere tiras oluyorsunuz ?

samiabi19
nezamanlari sakal tiras oluyorsunuz ? ve hangi jilet kulaniyorsunuz ve o jiletler sizde kac hafta gidiyor
nezamanlari sakal tiras oluyorsunuz ? ve hangi jilet kulaniyorsunuz ve o jiletler sizde kac hafta gidiyor
0
samiabi19
(19.09.12)
2 ayda bir.pisliğin tekiyim ama uzun sakal seviyorum.berberde tıraş oluyorum.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(19.09.12)
7 yıldır jiletle tıraş olmadım. hep makine ile oluyorum. haftada bir veya haftada iki defa oluyorum. fazla uzamıyo benim sakal. hep kirli sakal var yani.
0
nemo problemo
(19.09.12)
haftada 4-5 kez, gillette mach... bişeydi tam hatırlamıyorum, bir kartuş 2-3 ay arası gidiyor
0
candanag
(19.09.12)
Her pazar Mach 3 ile traş oluyorum. Bıçak baya dayanıyor. Aylarca diyebilirim. Tabi ilk traş ile son traş arasında zorluk farkı oluyor. Tahriş vs.
0
himmet dayi
(19.09.12)
2 günde bir, keyfime göre çelik ustura yahut perma, astra, polsilver jiletlerinden birini seçiyorum. polsilver 2, diǧerleri tek tıraş ediyor.
selamlar.
0
ohtararan
(19.09.12)
15 günde bir. mach3. çok hafta gidiyor.
0
xenophobe
(19.09.12)
makinayla kirli stayla. genelde 2 haftada 1
0
dikenlitel
(19.09.12)
makine ile oluyorum. haftada bi iki kere.
0
all girls dream
(19.09.12)
2-3 günde bir traş oluyorum. permasharp super kullanıyorum her biri 2 3 traş gidiyor. 5 tanesi 1,50 tl.
0
r_u_h
(19.09.12)
mach 3 haftada 1
0
mattiadestro
(19.09.12)
20 günde bir falan. mach3. vallahi şöyle diyeyim 4 yıldır aynı jileti kullanıyorum toplamda 10 kez değiştirmemişimdir jiletini.
0
japon askeri
(19.09.12)
iki günde bir. mach 5 kullanıyorum, 10-12 traş sonrası iyi kesmemeye başlayınca değiştiriyorum.
0
vampir akrep
(19.09.12)
gillette fusion. iki üç günde bir traş olurum. bir iki ay gider sanırım. ne zaman rahatsız ederse o zaman değiştiririm bıçağı.
0
ahmetdursun
(20.09.12)
(1)

okula başlama tarihi ve bitiş tarihi

nemo problemo
liseden mezun olalı olmuş 10 sene. bugün bir form dolduruyordum bana başlangıç ve bitiş tarihini gün/ay/yıl olarak soruyor. nerden biliyim ben arkadaş.nasıl öğrencem ben başlangıç ve bitiş tarihini gün ay yıl olarak?diplomada yazar mı?
liseden mezun olalı olmuş 10 sene. bugün bir form dolduruyordum bana başlangıç ve bitiş tarihini gün/ay/yıl olarak soruyor. nerden biliyim ben arkadaş.

nasıl öğrencem ben başlangıç ve bitiş tarihini gün ay yıl olarak?

diplomada yazar mı?
0
nemo problemo
(19.09.12)
Eylül ayının ikinci pazartesi'si olarak yaz.
0
himmet dayi
(19.09.12)
(3)

araba sorusu - bu işler nerde yaptırılır?

ss06
elimde 2000 model peugeot 206 1.4 xr benzinli otomatik vites bi araba var. taş gibi araba. şehir içi az yakıyo. seneye tüp taktırıp antalyaya tatile gidecem falan. yani arabayı satmayacam. kendim severek biniyorum.bunun içine NERDE, NE ekletebilirim? yani radyosu bile kasetçalarlı. ne biliyim cd'li
elimde 2000 model peugeot 206 1.4 xr benzinli otomatik vites bi araba var. taş gibi araba. şehir içi az yakıyo. seneye tüp taktırıp antalyaya tatile gidecem falan. yani arabayı satmayacam. kendim severek biniyorum.

bunun içine NERDE, NE ekletebilirim? yani radyosu bile kasetçalarlı. ne biliyim cd'li usb'li bi şeyler. bi de arabanın zeminini aydınlatmak için ışık taktırmak istiyorum. çakmağı çalışmıyo, olsa iyi olurdu mesela.

bu işler nerde yaptırılır?

arabanın aynısının fotoğrafları şurda var. arkayı görüş kamerası taktırıp o kamerayı izleyebileceğim bi monitörü ön paneli kestirip yerleştirtebilir miyiz?

www.sahibinden.com

görüyorum böyle şeyler yaptırıyorlar insanlar ama elektriği nerden alıyolar?
0
ss06
(19.09.12)
Sanayide Tuning yazan herhangi bir yere gir anlat derdini çözerler.
0
hicunutmam
(19.09.12)
tek akü yeter. ama ses sistemi yaptırırım diyorsan ikinci aküyü ayarlarlar zaten.
0
mattiadestro
(19.09.12)
oto müzik sistemleri yapan her yer yapar istediklerini.
0
himmet dayi
(19.09.12)
(3)

iphone'da müzik sıralaması

dwight
şarkıları harf sırası değil de eklenme tarihine göre sıralamak mümkün mü?
şarkıları harf sırası değil de eklenme tarihine göre sıralamak mümkün mü?
0
dwight
(19.09.12)
Değil.
0
himmet dayi
(19.09.12)
su an itunes'im olmadigi icin teyit edemiycem; ama itunes'da smart playlist yapip kriterleri icerisine eklenme tarihini eklersen olur(tabi o kriter varsa. bir suru kriter vardi)
0
keltikfrost
(19.09.12)
en son eklenen ler diye playlist seklinde var bende. nays gayet
0
serabetan
(19.09.12)
(5)

Windows 7, Pencerenin Kendi Kendine Pasifleşmesi

sweet child o mine
Merhaba,Problem şu. Mesela şu an bile şu satırları yazarken sanki bu pencere dışında başka bir yere tıklamışım ve bu pencere etkisiz hale gelmiş gibi oluyor kendi kendine ve bir anda boşluğa ve havaya yazmaya başlıyorum. Bu yaklaşık 1-2 dakika aralıklarla tekrar ediyor ve dediğim gibi tüm hızımla ya
Merhaba,

Problem şu. Mesela şu an bile şu satırları yazarken sanki bu pencere dışında başka bir yere tıklamışım ve bu pencere etkisiz hale gelmiş gibi oluyor kendi kendine ve bir anda boşluğa ve havaya yazmaya başlıyorum. Bu yaklaşık 1-2 dakika aralıklarla tekrar ediyor ve dediğim gibi tüm hızımla yazarken aniden pencere pasifleşerek yazmamı durduruyor. Nedendir acaba fikri olan var mı?
0
sweet child o mine
(19.09.12)
yazı yazarken elin, bileğin veya kolun touchpad'in yakınında oluyor. touch pad'de tepki veriyor. yazı yazarken touch pad'i kapatmalasın.
0
keltikfrost
(19.09.12)
Bir zamanlar flash kaynaklı bir sorundu. Firefox'ta yaşanıyodu. "Firefox lose focus" diye aratmayı deneyin. Ya da hangi tarayıcıysa.
0
onexey
(19.09.12)
Ben de ilk olarak touchpad'ten şüphelendim ve ama kapatmama rağmen sorun devam ediyor. Diğer bir bilgi olarak sorun sadece Firefox'ta değil, Microsoft Word'de de yaşanıyor.
0
🌸sweet child o mine
(19.09.12)
touchpad dışında ekstra mouse kullanıyorsanız problem onda da olabilir. her ikisini de kapatıp yazmaya devam edin. sorun devam ediyor mu bakalım.
0
himmet dayi
(19.09.12)
Touchpad açıkken, external mouse ile ikisini aynı anda kullandığım çok oldu bugüne kadar. Geçen gün touchpad'in driver'ını güncellemiştim belki ondandır diye düşündüm ama problem başmbaşka bir yerden halloldu.

Çözüm şöyle gerçekleşti: 1-2 gün önce bilgisayar için usb girişli wireless modem almıştım. Bu modemin programı system tray'de kendi kendine maymunluk yapıyor gibi bir hisse kapıldım ve system tray'deki bu programı kapattım. Internete hala girebiliyorum, çok da hayati bir program değilmiş. Pencerelerin kendi kendine aniden pasifleşmesi sorunu da ortadan kalktı. Gerçekten bir maymunluk yapıyormuş ve sanırım bir şekilde ön plana çıkmaya çalışıyordu kendisi. Hepinize teşekkür ederim:)
0
🌸sweet child o mine
(19.09.12)
(2)

Duyuru-düzenle-sorunu

a different dimension
Kendi duyurularım dışında verdiğim cevapları düzenle veya sil seçeneği yok. Sadece bende mi böyle? yoksa genel bir değişiklik mi?-Chrome kullanıyorum.
Kendi duyurularım dışında verdiğim cevapları düzenle veya sil seçeneği yok. Sadece bende mi böyle? yoksa genel bir değişiklik mi?
-Chrome kullanıyorum.
0
a different dimension
(19.09.12)
compumaster bi düzenleme yapmıştı resim, video önizlemesi için. O ara gitti o özellik. Mesaj attım yakında düzelir heralde.
0
onexey
(19.09.12)
sadece sende değil.
0
himmet dayi
(19.09.12)
(5)

Pegasus Uçak Bileti hakkında ( öğrenci bileti)

ondkz
ya ben uçak bileti aldım ekimin 6'sına.. Ancak öğrenci bölümünü işaretledim. Sonradan kafama dank etti. Ben bu sene mezun oldum yanı belge felan yok.. Ne olur şimdi ?
ya ben uçak bileti aldım ekimin 6'sına.. Ancak öğrenci bölümünü işaretledim. Sonradan kafama dank etti. Ben bu sene mezun oldum yanı belge felan yok.. Ne olur şimdi ?
0
ondkz
(19.09.12)
ara hemen pegasusu durumu belirt. sonra havaalanında bir aksilik olmasın.
0
himmet dayi
(19.09.12)
check-in sırasında öğrenci kimlik kartını sorabilirler. yanımda yok dersen ofise yönlendirip eksik vergiyi ödetirler sadece. sormazsalar da hiçbirşey olmaz.

hangi hat için aldın? bazı hatlarda tam ile öğrenci arasında bir fark yok. tam öğrenci farkı ülkenin havaalanı vergiseyle alakalı. örneğin kktc ercandan çıkışlarda fark varken ankara esenboğa çıkışlarında herhangi bir fark yok.
0
sadun.net
(19.09.12)
Ic hattan aldim gidis donus adana - ankara..
0
🌸ondkz
(19.09.12)
Şimdiye kadar bana hiç sormadılar ama şeytana keyif gerek. Düzeltemezsen eski öğrenci kartı,belgesi falan bulabilirsen al yanına nolur nolmaz.
0
eleutheiros
(19.09.12)
hiç bişey olmaz hacı
0
para var huzur yok
(19.09.12)
(5)

Dosya isimlerinde toplu değişiklik

hjarteblod
Şimdi klasörler düşünün şöyle:"A [www.site.com]" adında bi klasör, bu klasörün içinde de birkaç tane klasör "asd [www.site.com]" gibi isimlerde ve yine birkaç video dosyası "asdas [www.site.com]" şeklinde isimlendirilmiş. Birkaç tane dediğime bakmayın bayağı var yani. Bunları topluca düzenleyebilir
Şimdi klasörler düşünün şöyle:
"A [www.site.com]" adında bi klasör, bu klasörün içinde de birkaç tane klasör "asd [www.site.com]" gibi isimlerde ve yine birkaç video dosyası "asdas [www.site.com]" şeklinde isimlendirilmiş. Birkaç tane dediğime bakmayın bayağı var yani. Bunları topluca düzenleyebilir miyim? Sadece dosya ve klasör isimlerindeki "[www.site.com]" kısmı silinicek.
0
hjarteblod
(19.09.12)
windows ise yapamazsın. yok öyle bir dünya
0
dikenlitel
(19.09.12)
Eğer klasör isimleri A(1) A(2) değilse yapamazsın.
0
himmet dayi
(19.09.12)
DOS ortaminda "dir" ile çektiğin bilgileri Excel'de uygun formüllerle editledikten sonra bir batch (.bat) dosyasına akratıp tamamlanabilir. 1000 kişilik bir şirket için AD username bilgilerini kullanarak HomeFolder oluşturma, kopyalama gibi işlemleri yapabilmiştim.
0
tzum_tzum
(19.09.12)
dediklerini okduum ama anlamadım. win7de güzel bir özellik keşfettim. klasör içindeki tüm dosyaları seçiyorsun ve F2 tuşuna basıyorsun. istediğin adı giriyorsun. al sana bitti bile. sadece windows7 de var bu özellik.

-win7 ultimate kullanıcısıyım-
0
cetoxim
(19.09.12)
@cetoxim, hepsini aynı isim yapmak değil de hepsinin isminde bulunan belli karakterleri silmekti amacım özetle. @lieutenantmono'nun verdiği programla hallettim, harikaymış cidden.
0
🌸hjarteblod
(19.09.12)
(2)

youtube facebook sorunu

kamilkoc
youtube a yüklediğim videolarımın isimi ve resmi görünmüyor...resim ekledim bakarsanız ve bi fikir beyan edersniz sevinirim.
youtube a yüklediğim videolarımın isimi ve resmi görünmüyor
...resim ekledim bakarsanız ve bi fikir beyan edersniz sevinirim.
0
kamilkoc
(19.09.12)
youtube'a yüklenen videoların isimlerini ve cisimlerini alması yükleme işlemi tamamlanır tamamlanmaz gerçekleşmiyor, biraz daha beklemeniz gerekiyor kayıt için, bu sebeple işlenememiş olması kuvvetle muhtemel.
0
tempor
(19.09.12)
youtube linkleri youtube.com/das_captcha?... şeklinde olmaz;

youtube.com/watch?v=1z8g... şeklinde olması gerekir. o yüzden çıkmamış ismi, resmi.
0
himmet dayi
(19.09.12)
(2)

pes 2013

kivanc1
Malum yerlere düşmüş sanırım Pro Evolution Soccer 2013 Proper-RELOADED 5.15 GBPro Evolution Soccer 2013-SKIDROW 4.46 GBHangisini indirmek gerek?
Malum yerlere düşmüş sanırım

Pro Evolution Soccer 2013 Proper-RELOADED 5.15 GB
Pro Evolution Soccer 2013-SKIDROW 4.46 GB

Hangisini indirmek gerek?
0
kivanc1
(19.09.12)
SKIDROW iyidir. ama torrent ile indireceksen yorumları beklemelisin derim.
0
himmet dayi
(19.09.12)
skidrow versiyonu hatalı oyundan atıyor, reloaded'ı indirin diye entry vardı sözlükte. pes 2013, başlığına bi bak. ben skidrow'u indiriyordum iptal ettim reloaded'a geçtim.
0
xenophobe
(19.09.12)
(10)

Samimi itiraf: Film izlerken ağlamak?

innatedesire
Ama en ufak bi dramda ağlıyorum.Hele bi de son günlerde rutinleşti adeta, her gece 12 sularında bir filme başlayıp ağlamadan uyuyamıyorum sanki.Fakat bakıyorum, kimsede en ufak bi hüzün yok. Öyyle göbeğini falan kaşıyor benim dışımdakiler. E ben de utanıyorum, kaçıyorum ordan hemen tabi, hissetirmed
Ama en ufak bi dramda ağlıyorum.

Hele bi de son günlerde rutinleşti adeta, her gece 12 sularında bir filme başlayıp ağlamadan uyuyamıyorum sanki.

Fakat bakıyorum, kimsede en ufak bi hüzün yok. Öyyle göbeğini falan kaşıyor benim dışımdakiler. E ben de utanıyorum, kaçıyorum ordan hemen tabi, hissetirmeden. İki ağlayıp dönüyorum. Gıcık oldum kendime.

E tamam film olduğunun bilincindeyim, "yapma" şeyler yani ordakiler, gerçek diil. Ama düşünemiyorum o an. Belki de düşünürsem hiçbi filmin bi numarası mı kalmaz ne?

Böyle düşünerek izleyenler, keyif alıyo musunuz izlerken?
Öyleyse ben de 10 dk.da bir "sadece bir film bu, sahici diil." diye telkinlerde bulunucam kendime. Diilse aynen devam ederim sanırım. :/
0
innatedesire
(19.09.12)
Ne güzel işte. Duyguları yoğun yaşıyorsun demek ki. Çoğumuz bunun için film izlemiyor muyuz?

Belki fazla empatiksin.
0
otonom
(19.09.12)
duygusal, dram tarzı filmleri izlememeye çalışıyorum bu yüzden. hassassınız, bu çok normal ve sevinmelisiniz bunun için. kişisel, ailevi vs sıkıntılarınız da böyle bir tetikleme yapıyor olabilir. ağlamak güzeldir ama utanacak bir şey yok.
0
ahmetdursun
(19.09.12)
Fazla empatik olduğumun farkındaydım da filmlerin bu kadar etkilemesiyle bağlayamamıştım, doğru tespit için teşekkürler,

Hassas olduğum da doğru ama aşırı duygusal diilim, sıkıntım ya da dert ettiim bi şeyler yok hayatımda, hatta neşeliyim genelde.

Dediiniz gibi haddinden fazla empati var sanırım, inanılmaz güzel ve bi o kadar da başa bela, of. :)
0
🌸innatedesire
(19.09.12)
yalnız değilsin. sadece film değil, dizi izlerken bile gözlerim doluyor benim. scrubs izlerken bile gözlerimin dolduğunu biliyorum :/
ha üstüne üstlük er kişiyim.
duygulanmak erkek kadın demeden herkesin hakkı, özgürce herkesin duygularını gösterebildiği bir dünya düşlüyorum.
0
geven kafa
(19.09.12)
Aynen devam et. Ben de senin gibiyim. En ufak şeyde şırıl şırıl ağlıyorum, dalga geçiyor insanlar. Ama artık "Defolun öküzler" diyip ağlamaya devam ediyorum hiç utanmadan.
Ne güzel hissediyorsun demek ki bir şeyler. Milleti sallama, içeri de kaçma bundan sonra, istediklerini desinler. Onlar mal oldukları için anlamazlar böyle inceliklerden. Sen kafalarına kafalarına vur inadına.
0
buff
(19.09.12)
korku filmlerine aban biraz. belki duyguların dengelenir. mesela hangi filmlere ağladın?
0
ermanen
(19.09.12)
@ermanen, kaliteli korku filmi bilmiyorum hiç karşılaşmadım, çok mantık arıyorum belki de. Az önce The Boy in the Striped Pyjamas, dün gece London to Brighton, pazar gece Le Scaphandre Et Le Papillon (yazarken kopya çektim).. falan işte.
0
🌸innatedesire
(19.09.12)
normalsin. komedi filmlerindeki bazı sahnelerden bile etkilendiğim oluyor. how i met your mother gibi bi diziye ağlamışlığım var. bkz: s06e13 (Bad News)
0
himmet dayi
(19.09.12)
ben de öyleyim. okuduğum kitaba bile ağlarım.
dün akşam "A moment to remember" filmini izledik eşimle, ağlamaktan içim şişti. gözlerim kan çanağına döndü resmen. eşimde sanki maç izliyor havası vardı. kimse ağlamayınca insan kendini tuhaf hissediyor.
en sevmediğim tarafı da film bitince normal hayata dönemiyorum ben. bir kaç saat en azından cenaze sahibi gibi oluyorum.
0
yue
(19.09.12)
Örnekte görüldüğü gibi değilse normalsin :)
www.youtube.com
0
saruwatari
(19.09.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.